Izdvojeno Nogomet Sport

Muslimović će trenirati sa fudbalerima Željezničara

Dogovor sa Osimom je postignut – Zlatan Muslimović stiže na Grbavicu! Ova informacija sigurno će obradovati sve navijače Željezničara, ali će ih istovremeno i razočarati.

Muslimović će stići stići na Grbavicu, ali neće potpisati ugovor sa Željom. Sa izabranicima menadžera Amara Osima, naš reprezentativni napadač hvatat će formu za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. godine koje će naš državni tim igrati protiv Bjelorusije (2. septembra u Minsku i četiri dana kasnije na Bilinom polju).

Razgovarao sam sa Osimom i dogovorili smo da Muslimovića uvrsti u trenažni proces sa svojom ekipom. Na Grbavici će trenirati sedam, osam dana. On je važan igrač za našu reprezentaciju i šteta je što nema kluba“, rekao je Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, koji je ranije naglašavao da pozive neće slati igračima koji ne igraju u svojim klubovima:

Muslimović je ranijim doprinosom u našoj reprezentaciji zaslužio da se nađe na spisku. On je vrlo važan igrač našeg tim“.
Selektora Sušića obradovala je i informacija da bi Vedad Ibišević mogao biti spreman za mečeve sa Bjelorusima.

Danas bi trebao razgovarati sa njim. Imao je dodatne preglede i nadam se da će biti spreman. Njegovo prisustvo u duelima sa Bjelorusima mnogo bi nam značilo“, kazao je Sušić za SC sport.

 

Informer.ba