Izdvojeno Košarka Sport

NBA: Miamiju sedma uzastopna pobjeda

Najuspješnija ekipa košarkaške NBA lige Miami Heat sinoć je s 120:108 savladala Sacramento Kingse i produžila pobjednički niz na sedam uzastopnih pobjeda. 

Dwyane Wade je postigao 30 poena uz deset asistencija, dok su  Mario Chalmers i Chris Bosh dodali po 20 poena. Sacramentu je to bio šesti uzastopni poraz, prenose agencije.

Portland Trail Blazersi su razbili San Antonio Spurse s 137:97 i na taj način kaznili odluku gostujućeg trenera Grega Popovicha da odmori prve zvijezde ekipe Tima Duncana i Tonyja Parkera.

Istaknuli su se Portlandovi LaMarcus Aldridge s 21 i Jamal Crawford s 20 postignutih poena. Prednost domaćeg tima u jednom trenutku je iznosila ček 48 poena, ali je opala nakon što su na zasluženi odmor otišli članovi prve petorke Portlanda. U dresu San Antonia najbolji je bio Kawhi Leonard s 24 poena i deset skokova.

Memphis je s 89:76 savladao vodeći tim atlantske divizije -Philadelphiju. Španac Marc Gasol je upisao 15 poena uz 14 skokova za domaći sastav, a Rudy Gay je dodao 14 poena. Philadelphija je izgubila četvrtu utakmicu u nizu.

Cleveland Cavaliersi su u neizvjesnoj utakmici savladali Detroit Pistonse s 101:100. Indiana Pacersi su nakon produžetka s 117:108 slavili protiv New Orleans Hornetsa.

 

Fena/Informer.ba