Ostali sportovi Sport

Noć gladijatora 3: Adnan Redžović odbranio titulu svjetskog prvaka

Bosanskohercegovački borac Adnan Radžović odbranio je titulu svjetskog prvaka u kick boxu u super teškoj kategoriji po K-1 pravilima u WKA veriziji.

U glavnom meču večeri  na borilačkoj manifestaciji  – “Noć gladijatora 3”  Redžović  je u areni Doma mladih u KSC Skenderija, pred oko 1.000 gledalaca, savladao Hrvata Antu Verunicu nokautom u 3. rundi.

Hrvatski borac je dan uoči borbe zamijenio prvog izazvača Španca Rubena Peresa Mora, koji se iz Sarajeva vratio u domovinu zbog porodične nesreće.

Redžoviću je ovo bio zvanični  oproštaj od K1 sporta. U nastvaku karijere  prelazi u profesionalni boks, u kojem će  već 25. juna u Kelnu imati uvodnu borbu pred meč svjetskog prvaka Felixa Sturma.

U sedam  uvodnih  K1 i MMA borbi,  koje su trajale po tri runde, publika u Sarajevu  imala je  priliku da vidi  zanimljive mečeve sa borcima iz sedam  zemalja.

U K-1 borbama od bh. takmičara  najviše su istakli Haris Čutuk, koji je zasluženo savladao iskusnog albanskog  borca Jetmira Emrulija, zatim Enko Alić koji je nokautom u 1. rundi pobijedio Josipa Mitrovića iz Hrvatske. Od bh. boraca  pobjede su još zabilježili Arif Mulalić savladavši Italijana Alana Saitu, te Dženan Poturak, kojem je u 2. rundi zbog povrede predao meč Jovan Kaluđerović iz  Srbije.

Naš najbolji ultimate fight borac Denis Stojnić, nije imao  ravnopravnog protivnika u Austrijacu Stefanu Tauberu, a njihov meč prekinut je u 2. rundi.

Uspješan organizator ove sportske  manifestacije bio je Klub borilačkih sportova “Gladijator” iz Sarajeva.

 

Fena/Informer.ba