Nogomet Top

Sarajevo i Željezničar igraju za plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara danas igraju revanš susrete 1. pretkola Konferencijske lige.

Željezničar će svoj meč igrati u azerbejdžanskom Bakuu, gdje gostuje bjeloruskom Dinamu iz Minska. Meč se igra u Bakuu jer bjeloruski timovi zbog ruske agresije na Ukrajinu svoje mečeve ne mogu igrati u svojoj zemlji.

Prvi susret, odigran prošle sedmice na stadionu „Grbavica“ okončan je remijem 2:2. Željezničar je u tom susretu pokazao mentalnu snagu, jer se uspio vratiti u susret i doći do izjednačenja krajem drugog poluvremena, a nakon što su gosti iz Minska vodili s 2:0.

Trener „plavih“ Nermin Bašić ističe da se njegova ekipa dobro pripremila za revanš, te da se Željezničar u ovom meču neće braniti.

“Ne idemo s bijelom zastavom. Ostavit ćemo srce na terenu za naše navijače i pokušati slaviti u 90 minuta. Pripremili smo neke izmjene u našij igri, izvukli smo pouke iz prvog meča i spremni smo za njihove formacije”, kazao je jučer Bašić.

Ovaj susret će biti odigran u 19 sati na stadionu „Azersun Arena“ u Bakuu.

Sarajevo je također svoj prvi meč protiv gruzijskog Torpeda iz Kutaisija okončalo rezultatom 2:2, međutim „bordo“ tim je dobrim dijelom ovog susreta bio bolji protivnik na terenu.

Ostaje dojam da je Torpedo svoje golove postigao više sretno nego spretno, uz veliku pomoć neuigrane zadnje linije predstavnika BiH. Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” očekuje se veliki broj pristalica Sarajeva, koje u revanšu važi za favorita, ali iz tabora Torpeda jučer su poručili da su došli po pobjedu.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, ali i pobjedu svog tima.

“Torpedo ima dosta iskustva, odličnu organizaciju igre i pojedince, ali mi smo pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama. Imali smo priliku da u prvom meču riješimo pitanje pobjednika u prvih 35 minuta, nadam se da ćemo to uspjeti uraditi u revanšu”, rekao je Varešanović.

Susret Sarajevo – Torpedo na rasporedu je večeras od 21 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.