Nogomet Top

Željezničar i Široki večeras na ‘Grbavici’ zatvaraju 9. kolo Premijer lige BiH

U posljednjem susretu 9. kola Premijer lige BiH Željezničar večeras na stadionu “Grbavica” dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Šef struke FK Željezničar Nermin Bašić istaknuo je uoči ovog meča da je iza njegovog tima mjesec pun turbulencija, zbog čega se klub nalazi u jako teškom stanju.

“Kako ekipa tako i svi u klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Zadnje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode. Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje”, izjavio je Bašić. 

Dodao je da je Široki ekipa koja ima tek jedan poraz u sezoni, te da su za meč svi spremni osim Mekića koji nema pravo nastupa.

Šef stručnog štaba Širokog Marijan Budimir uoči ovog gostovanja napomenuo je da je Željezničar klub u kojem su navijači pokretačka snaga.

“Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od pet poraza koje su vezali, oni su izgubili četiri pred sami kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet. Očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak. Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju”, kazao je Budimir.

Utakmica Željezničar – Široki Brijeg će biti odigrana večeras  u 18.00 sati. 

Utakmica Željezničar – Široki Brijeg će biti odigrana večeras  u 18.00 sati.