Izdvojeno Nogomet Sport

Nović: U BiH se kladioničarima dojavljuju namješteni rezultati!

Bosni i Hercegovini potrebna je asistencija u unapređenju donesenih zakonskih propisa sa kojima ćemo se boriti protiv namještanja rezultata na sportskim terenima, rekao je Sredoje Nović, ministar ministar civilnih poslova BiH danas u Beogradu na 12. Konferenciji Vijeća Evrope za ministre nadležne za sport.

Čovjek koji se na našem državnom nivou „brine za sport“ naglasio je i da se po potrebi trebaju izraditi novi zakoni, te sakupiti što više informacija o praktičnim iskustvima u otkrivanju i sprečavanju namještanja mečeva.

„Spremni smo za svaki vid međunarodne saradnje u borbi protiv namještanja rezultata na sportskim borilištima. Kod nas se dojavljuju rezultati onima koji učestvuju u klađenju, što stvara uslove za nelegalne radnje u sportu“, tvrdio je Nović pred očima evropskih kolega.

Na Konferenciji u Beogradi koja završava sutra (petak, 16. marta) bit će priče i o sprječavanju nasilja u sportu. Sastancima prisustvuje više od 180 delegata, među kojima je većina ministara nadležnih za sport evropskih zemalja, te Michel Platini, predsjednik UEFA.

 

SCsport/Informer.ba