Nogomet Sport Video

Nuri Sahin od ponedjeljka u Realu

Njemački dnevnik Bild navodi da će turski nogometni reprezentativac Nuri Sahin (22) u ponedjeljak na sastanku s vodećim ljudima Borussije Dortmund i službeno dogovoriti ljetni transfer u Real Madrid…

Interes Reala za Sahinom poznat je već neko vrijeme, a posljednjih se sedmica intenzivno medijski nagađa o mogućem transferu. Tako Bild piše da bi u ponedjeljak Sahin i njegov agent Reza Fazeli trebali sjesti za stol s predsjednikom Borussije Hans-Joachimom Watzkeom i sportskim direktorom Michaelom Zorcom i dogovoriti uslove transfera.

Zorc je u ovom trenutku odbio potvrditi da je transfer već dogovoren, iako je između redova poručio da sve ide u tom smjeru:

Naravno da bi bilo dobro za nas da znamo na čemu smo. Ne kasnije od početka sljedeće sedmice znat ćemo što će se dogoditi.”

Kako je Sahin ugovorno vezan do 2013. godine, Real će za njegovo dovođenje morati zadovoljiti visinu odštetne klauzule, za koju Bild navodi da je visoka 12 milijona eura kad je u pitanju transfer u neki nenjemački klub. U ‘kraljevskom klubu’ Sahin bi zarađivao oko četiri milijona eura po sezoni, što je 2.5 milijona više negoli prima trenutno u Borussiji.

Moja motivacija je ići dalje i stalno napredovati u karijeri”, nedavno je izjavio Sahin“, jasno naznačivši da je spreman za višu stepenicu. A Real to svakako je, piše gol.hr

 

informer.ba