Nogomet Sport

Osim: Imali smo sreće, ali više znanja

Menadžer Željezničara Amar Osim, tvrdi kako sudija Radosav Vukasović nije pomogao Željezničaru da dođe do pobijede protiv Čelika u Zenici. Dodaje kako je gledao uživo utakmicu, a onda i snimak do tri sata ujutro, kako bi se uvjerio u tvrdnje koje dolaze iz redova zeničkog sastava.

Nismo bili pasivni

Međutim, tvrdi da nije našao nijednu grešku Vukasovića…

Jel glavni sudija kriv, ako pomoćnik digne zastavicu. On mu vjeruje i onda svira. Dakle, Vukasović nije donio nijednu spornu odluku. Nemam potrebe ni namjere da ga branim, ali on nema veze sa time je li ofsajd ili nije, jer se glavni sudija u tim situacijama mora osloniti na pomoćnika”, kaže Osim i dodaje kako nije istina da Vukasović nije dao karton Svraki nakon prekršaja nad Mešanovićem, kako su tvrdili odmah nakon utakmice iz redova Čelika.

Neka pogledaju zapisnik“, dodaje menadžer Želje i na upit o tome da li je gol Želje postignut nakon Adilovićevog ofsajda, odgovara:

I na pogledanom snimku teško se vidi da li je bio ofsajd. Ako jeste, onda je bio nekoliko centimetara. Svi smo ljudi, ako se ne vidi na snimku, kako može neko kriviti sudiju de li je vidio ofsajd ili ne? Ono što želim reći – Željo je bio bolji i zasluženo smo slavili. Čelik je nakon sat pao u igri i mi smo trebali možda i ranije postići pobjedonosni gol. Da, imali smo i malo sreće, ali Čelik je kako je utakmica odmicala padao, a mi smo se dizali”, mišljenje je Željinog stratega, koji se nada da su tri boda protiv Zeničana najava boljih igara u nastavku sezone.

Nadam se da ćemo u Kupu protiv Slavije odigrati sa istom ozbiljnošću kao protiv Čeoika u Zenici, gdje smo bili spremni da se “pobijemo”, da se takmičimo. Za razliku od Radnika, nismo bili pasivni i odmah se to i vidjelo na terenu. Što se tiče Slavije, očekujem težak meč, a pobjednik će biti poznat tek nakon revanša. Onaj ko misli da će se sve znati nakon prvog meča, nije realan.”

Upitni Vasilić i Selimović

Osim je dodao kako još ne zna na koje će igrače moći računati u meču protiv Slavije, s obzirom na to da ni igrači Čelika nisu mazili njegove nogometaše u Zenici. Tako su se na povrede požalili Vasilić i Selimović, a odranije je upitan Zeba, koji nije ni igrao na Bilinom polju.

Adilović se nije radovao iz poštovanja prema Čeliku

Za Željezničar pogotke protiv Čelika postigli su Adilović, nakon asistencije Bekrića, te Brković, na dodavanje Adilovića, koji je tako potopio svoj bivši klub u kojem je nosio i kapitensku traku.

Sretan sam što je moj klub pobijedio, to je i sasvim normalno. Profesionalac sam i uvijek ću davati i svoj posljednji atom snage na terenu bez obzira koja momčad je s druge strane. Naravno, da nisam proslavio pogodak iz poštovanja prema Čeliku jer to je, ipak, klub u kojem sam odrastao, čiji sam bio kapiten. Moj dječački san je bio nositi dres Čelika, ostvario sam ga, no sada su neka druga vremena“, rekao je Eldin Adilović.

Oslobođenje/Informer.ba