Izdvojeno Nogomet Sport

Papac se pomjera unutra, Misimović u veznom redu?

Sastav bi mogao izgledati ovako: Begović, Mujdža, Pandža, Papac, Lulić, Rahimić, Zahirović, Misimović, Salihović, Medunjanin i Džeko.

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.15 sati na zeničkom Bilinom polju protiv Bjelorusije igra možda i najvažniju utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Selektor Safet Sušić još uvijek nije odlučio kojih 11 fudbalera će izvesti na teren. Ili još uvijek to nije saopštio javnosti… Popularni Pape juče je naglasio da razmišlja koga će „gurnuti u vatru“ umjesto kartoniranog kapitena Emira Spahića.

Sigurno je da stoperski par neće sačinjavati Mravac i Pandža“, rekao je Pape, naglasivši da postoje opcije da uz Pandže ispred Begovića budu Papac ili Rahimić.

U ovom slučaju logičnijim se nameće potez da Papca prekomanduje na stopersku poziciju, a da na poziciji lijevog beka zaigra Senad Lulić. U tom slučaju Pjanića bi mogao zamijeniti Zvjezdan Misimović. Izostankom veznjaka Rome, našoj reprezentaciji potreban je fantazista, a tom zadatku najbolje može odgovoriti Misimović.

Ukoliko se selektor odluči za veznjaka moskovskog Dinama, zadnju liniju ispred Begovića sačinjavat će Mujdža (desni bek), Lulić (lijevi bek), Pandža i Papac (stoperi). Rahimić i Zahirović bili bi dvojica zadnjih veznih, a u veznom redu igrali bi još Misimović, Salihović i Medunjanin, koji bi bio bliže Edinu Džeki, našem najisturenijem igraču u večerašnjem duelu.

Ipak, konačnu odluku donijet će selektor Sušić tokom dana.

SCsport/Informer.ba