Izdvojeno Nogomet Sport

Paul Scholes: “Razumijem Teveza, i ja sam jednom odbio ući u igru”

Tevez je, podsjetimo, suspendovan nakon što je odbio ući u igru na gostovanju kod Bayerna u 2. kolu skupine A Lige prvaka. Mancini je poručio da je argentinski nogometaš za njega završena priča, ali Scholes smatra da to nije dobra odluka.

Štaviše, nekadašnji engleski reprezentativac je podsjetio da je i on sam prije deset godina napravio isti prekršaj kada je odbio ući u igru u dvoboju protiv Arsenala u Carling Cupu.

” I danas žalim zbog toga. Cijelu sedmicu poslije toga sam se pitao šta mi je bilo. Mislim da će i Carlos žaliti. Ali, mogu shvatiti njegovo stanje uma. Dugo ga nema u prvoj momčadi, a prošle je sezone bio daleko najbolji Cityjev igrač” – rekao je Scholes koji je s Tevezom dijelio svlačionicu u Unitedu.

“Tevez je imao problema tokom ljeta, govorio je da želi napustiti klub i vratiti se u Argentinu. Ali, on je tip igrača kojem trebaju utakmice. On je vjerovatno smatrao da se Mancini šali s njim, a Mancini je to vjerovatno djelomično i radio. No, to je njegovo pravo, posebno zato što sigurno nije bio sretan s Tevezovim komentarima ovo ljeto” – dodao je Scholes.

 

Totalsport/Informer.ba