Izdvojeno Nogomet Sport

Pjanić golom spasio Romu od poraza, Lulić slavio u gostima

Neugodno iznenađenje svojim navijačim u okviru 20. kola izalijanske Serie A pripredila je rimska „vučica“ koja je na svom Olimpicu remizirala sa Bolognom, odigravši samo 1:1. Od 57. minute Roma je gubila sa 1:0 kada je mrežu Stekelenburga pogodio Marco Di Vaio. Ipak, pet minuta kasnije poravanao je bh. reprezentativac u redovima Rome – Miralem Pjanić.

Drugi bh. reprezentativac koji takođe nastupa u Rimu ali za Lazio, Senad Lulić, imao je puno više razloga za radovanje. Njegov tim slavio je sa 3:0 na uvijek neugodnom gostovanju kod Chieva. Dva gola u samoj završnici meča postigao je Nijemac Miroslav Klose koji u Laziju doživljava svoju drugu mladost.

Dvadeseta runda Serie A donijela je nekoliko iznenađenja. Ono najveće pripredili su igrači Leccea koji su na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladali Intera. Minimalan gostujući trijumf slavili su i fudbaleri iz Bergama, Atalanta je autogolom Rossija slavila na gostovanju kod Cesene.

Nakon što su iz Kupa Italije eliminisali Inter fudbaleri Napolija poraženi su na na gostovanju u Đenovi sa 3:2, a dvostruki strijelac za Genoau bio je Palacio. Palermo je na svom terenu sa 2:0 trijumfovao protiv Novare sa 2:0.

Ranije danas Fiorentina je sa 2:1 na svom terenu savladala Sienu.

Rezultati:
Fiorentina – Siena 2:1
AS Roma – Bologna 1:1
Cesena – Atalanta 0:1
Chievo – Lazio 0:2
Genoa – Napoli 3:2
Lecce – Inter 1:0
Palermo – Novara 2:0

 

SCsport/Informer.ba