Izdvojeno Nogomet Sport Video

Press konferencija uoči 97. vječitog derbija

Uoči 97. vječitog derbija održana je press konferencija u prostorijama FK Sarajevo na kojoj su prisustvovali predstavnici obje ekipe. Sve je proteklo u opuštenoj, veseloj i prijateljskoj atmosferi.

Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara rekao je ” Prije svega se želim zahvaliti Sarajevu na lijepom gestu vezanom za ulaznice. Nadam se da će Sarajevo sutra napuniti kasu jer samim tim znači i da ćemo mi imati veliku podršku sa tribina. Derbi bez navijača nije derbi i doista očekujem dobro ispunnjene tribine stadiona Koševo“.

U svaku utakmicu, pa tako i u ovu, ulazimo sa samo jednom mišlju, a to je pobjeda. Imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Nemamo nekog velikog pritiska, koji nas je u prethodno spretljavao. Nadam se da utakmica neće završiti kao jesenas, odnosno bez golova. Došlo je vrijeme i da derbi bude bogat golovima. Očekujem otovorenu igru Sarajeva, pa neće valjda na svom terenu stajati kao Real protiv Barcelone. Zeba će nam nedostajati, a u prilog mojoj tvrdnji najbolje govori njegova statistika. Ne bojim se nikog posebno iz redova Sarajeva. Nema kod nas ni u jednoj ekipi igrača poput Messija i Ronalda, a snaga obje momčadi je u kolektivu.” Dodaje Osim.

Šef stručnog štaba ekipe sa Koševa Mirza Varešanović oćekuje da će sutra na koševu zaista biti spektakl, kako na travnjaku, tako i na tribinama.

“Vrijeme je za pravi derbi. Nadam se da će na terenu, ali i na tribinama, biti sve fer i korektno. Obje momčadi se bore za Evropu, a mi ćemo dati sve od sebe kako bismo trijumfovali te tako došli bliže izlasku na evropsku scenu. Očekujem dobru igru sa dosta golova, a nadam se da ćemo se mi na kraju radovati“, istakao je Varešanović i dodao:

Nadam se da sutra neće proraditi Lazar Popović. Koliko znam, dugo nije postigao pogodak, pa neka se njegov post nastavi i na sutrašnjoj utakmici.”

 

informer.ba