Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Real Madrid porazio Sevillu

U večerašnjoj utakmici 17. kola Primere na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan ekipa Real Madrida odnijela je ubjedljivu pobjedu nad ekipom Seville kapitena naše fudbalske reprezentacije Emira Spahića. Kraljvski klub je slavio 6:2.

Real je poveo već u desetoj minuti golom Cristiana Ronalda uz asistenciju Angela Di Marije, koji je pomogao i Callejonu da postigne pogodak u 37. minuti. Pred karaj prvog poluvremena Ronaldo se još jednom upisao u listu strijelaca, pa je prvi dio utakmice završen rezultatom 3:0 u korist Reala.

Izabranici Josea Mourinha su zadržali dominaciju u igri i nakon odmora, što je dokazao dotadašnji asistent kod dva pogotka Angel Di Maria ubacivši loptu u mrežu Marcelinovog tima u 66. minuti. No, domaći su nakon tri minute uspjeli smanjiti gol razliku postigavši pogodak preko Jesusa Navasa.

Glavni sudija utakmice Carlos Clos Gomez je u 84. minuti dosudio penal Madrižanima, nakon čega je Ronaldo po treći put u ovom susretu bio precizan za 5:1.

Za ubjedljiv poraz nad Sevillom se pobrinuo i Hamit Altintop uz asistenciju Xabia Alonsa kada je u 89. minuti postigao pogodak. U tom momentu je Real vodio sa 6:1, a da to ne bude konačan rezultat u 90. minuti se pobrinuo Alvaro Negredo donijevši Sevilli još jedan gol. Konačan rezultat utakmice je 6:2 za kraljevski tim.

Naš reprezentativac Emir Spahić je igrao tokom svih 90. minuta.

informer.ba


http://youtu.be/Kaw0ACHamig