Izdvojeno Nogomet Sport

Remy: Bosanci neće biti samo posmatrači

Strijelac i asitent u pobjedi od 3:0 nad Albanijom Loïc Rémy sjajno je iskoristio ukazanu priliku ubog povrede Karima Benzeme kako bi sebi osigurao mjesto u napadu i u narednim nastupima ekipe selektora Laurenta Blanca

Bila je ovo moja najbolja utakmica u dresu reprezentacije, iako postoji nekoliko malih stvari koje bih želio izbrisati kako bi mogao biti konstantan tokom cijele utakmice. Statistika zna nekada i prevariti“, kazao je statistički najbolji francuski fudbaler u susretu sa Albancima.

Fudbaler Marseillea zadovoljan je fromacijom 4-4-2 koju forsira selektor „galskih pjetlovaLaurent Blanc.

To je sistem koji mi se sviđa i koji podržavam, u njemu imam dovoljno mjesta za poderšku svima. Nikada nisam igrao sa Gomisom, tako da nam treba malo vremena“, zaključio je Lioc Remy.

Na kraju se osvrnuo i na ključni susret sa reprezentacijom BiH.

To je meč koji će biti veliki izazov za nas. Osjećati će se jak pritisak već u ponedjeljak, ali polako, trebamo ohladiti glavu i opustiti se. Ovo će biti jedna od najvećih utakmica u eri Laurenta Blanca. Mi smo prvi u grupi i trebamo znati taj pritisak pretvoriti u pozitivu. Siguran sam da Bosanci neće doći kao posmatrači, neće nam tek tako prepustiti prvo mjesto u grupi. Biti će zanimljivo, a mi smo spremni odgovoriti na sve“, istakao je Remy na kraju razgovora za fracefootball.fr, prenosi SCsport.

 

Informer.ba