Izdvojeno Nogomet Sport

Roberto Mancini traži nova pojačanja

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini rekao je da klub u ljetnjem prijelaznom roku mora značajno da pojača ekipu ako želi da bude konkurentan u borbi za titulu.

Klub, čije boje boje brani bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko, u subotu je  osvojio engleski FA kup, što je bio prvi trofej kluba nakon 35 godina, a prošle nedjelje ekipa je osigurala četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Ovaj uspjeh mnogo je koštao vlasnike Manchester Cityja, kompaniju iz Abu Dabija, koja je u prethodne tri godine potrošila oko 460 miliona eura za dovođenje novih igrača.

“Nedavno sam sa vlasnicima razgovarao o novcu za pojačanja. Ako dugo niste osvojili trofeje, onda morate da kupite dobre igrače koji će vam donijeti uspjeh. Možete na klupi da imate i mađioničara, ali to vam neće pomoći da pobijedite“, rekao je Mancini engleskim medijima.

On je podsjetio da je konkurencija u prvenstvu Engleske velika i da nekoliko timova ima ogromna ulaganja u igrački kadar.

“Morate da imate dovoljno veliku ekipu, sa ‘dugačkom’ klupom koja može da izdrži napornu sezonu. Pogledajte Tottenham. Oni su došli do četvrtfinala Lige pevaka, a u Engleskoj su šesti“, objasnio je italijanski stručnjak.

Mancini je naveo da očekuje da u bližoj budućnosti City  bude u mogućnosti da angažuje najveća imena svjetskog nogometa, kao što to već rade konkurenti Manchester United i Chelsea.

“Ne znam da li ćemo sljedeće sezone moći da osvojimo titulu, jer će biti veoma teško. Ipak, vjerujem da taj cilj možemo da ostvarimo u periodu od nekoliko narednih godina. Važno je za klub kao što je City da osvaja trofeje”, zaključio je on.

 

Fena/Informer.ba