Izdvojeno Nogomet Sport

Salihović i Hasagić će biti spremni za baraž sa Portugalom

Operacija Mensura Mujdže protekla je dobro, a desni bek fudbalske A reprezentacije BiH mogao bi početi trčkarati već za šest sedmica, dok bi se na teren trebao vratiti krajem januara.

Medicinski tim selekcije BiH je odmah nakon utakmice s Francuskom, u kojoj se Mujdža i povrijedio, postavio dijagnozu o prijelomu pete metatarzalne kosti, koju su nekoliko dana poslije potvrdili i njemački ljekari, koji su našeg fudbalera poslali na operaciju.

Odmah smo znali da će Mujdža morati na zahvat, jer smo vidjeli da se radi o frakturi. Kod operacija s ugrađivanjem šarafa nema gipsa, tako da se Mensur već sada može oslanjati na nogu do težine od 25 kilograma. U kontaktu smo s njim i osjeća se dobro. Prema mojim procjenama, noga će za tri sedmice moći podnijeti još veću težinu, a nakon šest, može početi trčati“, rekao je za Avaz šef ljekarske ekipe reprezentacije BiH, doktor Reuf Karabeg.

Reprezentativni ljekar jučer je imao i dobrih vijesti.

Razgovarao sam sa Sejadom Salihovićem i upravo je jučer imao prvi trening s loptom, koji je protekao bez tegoba. Trebao bi zaigrati za desetak dana“, tvrdi Karabeg.

Znači, ako sve bude uredu, selektor Safet Sušić moći će računati na Salihovića za baraž, ali i na Kenana Hasagića, koji je u Parizu povrijedio zglob.

Kenan je i došao s ozljedom skočnog zgloba, ali smo ga uspjeli osposobiti. Međutim, u Parizu je imao peh i povrijedio zglob druge noge. Mislim da bi Kenan mogao braniti već za desetak dana“, kazao je Karabeg.

SCsport/Informer.ba