Izdvojeno Ostali sportovi Sport

Sarajevo: Prvi profesionalni turnir u golfu u BiH od 8. do 10. septembra

Pod nazivom PRO AM, na VF golf terenima na Betaniji u Sarajevu od 8. do 10. septembra održava se prvi profesionalni turnir u golfu u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Golf Asocijacije BiH.

Po navodima organizatora, na turniru učestvuje 12 profesionalnih igrača, kao i igrači-amateri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Slovenije Turske i Austrije.

Prvim PRO AM golf turnirom se tako i Sarajevo svrstalo na svjetske liste gradova u kojima se održavaju turniri u ovom iznimno atraktivnom sportu.

Nakon prve jučerašnje runde, Sebastijan Ajster i Danijel Kraljić, oba iz Slovenije, u prednosti su nad ostalim igračima.

U drugoj rundi koja  se održava danas igraju profesionalni igrači s igračima-amaterima, a u trećoj rundi, koja će biti održana sutra, igrat će samo profesionalci, nakon čega će biti proglašeni i pobjednici.

Ulaz na golf teren na Betaniji je slobodan za sve posjetioce i sjajna je prilika da svi oni koji do sada nisu imali priliku uživati u jednoj od najpopularnijih svjetskih sportskih disiplina to naprave ovih dana u Sarajevu.

 

Fena/Informer.ba