Izdvojeno Nogomet Sport

Sarajevu minimalna pobjeda u derbiju

Iz jubilarnog stotog prvenstvenog susreta gradskih rivala kao pobjednik je izišla bordo momčad koja je ulogu domaćina unovčila minimalnom pobjedom 1:0. S ova tri boda (ukupno 29) Sarajevo je ostalo usamljeno na vrhu ljestvice sa tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala.
Početak utakmice obilježila su bakljade, najprije domaćih navijača, a nedugo zatim i Manijaka, što se ponavljalo i tokom utakmice koja je ukupno produžena gotovo 15 minuta.

Pobjednički pogodak postignut je u 67. minuti, a strijelac je bio Nuhanović koji je nakon izvrsnog udarca Husejinovića, natrčao na loptu koja se odbila od prečke te poentirao. Dragan Jović je pogodio s izmjenom kada je nepunih deset minuta ranije umjesto Beloševića u igru uveo upravo Nuhanovića. Nakon toga inicijativu preuzima Željezničar, a priliku za poravnanje nije realizirao Bešlija.

Sudac Elmir Pilav pokazao je čak devet žutih kartona u jubilarnom stotom prvenstvenom derbiju nakon kojeg je skor gradskih rivala potpuno izjednačen, po 30 pobjeda na svakoj strani.

Sportin/Informer.ba