Izdvojeno Nogomet Sport

Šehić i Bešić bili bi pojačanja za Partizan i(li) Zvezdu!

Dolaskom Roberta Prosinečkog u srpski fudbal odškrinula su se vrata saradnje klubova u regionu. Iako još uvijek nije bilo zvučnih pojačanja između nekadašnjih rivala u ligi SFRJ, to ne znači da im nije vrijeme.

Kolege sa srbijanskog Sportala sačinili su listu od TOP 11 pojačanja za Crvenu zvezdu i Partizan iz okruženja. Na listi nema igrača Dinama i Hajduka za čije usluge se traže milionska obeštećenja, ali su na popisu igrači iz klubova Zapadne Evrope, koji imaju „nekadašnju braću”.

Zanimljivo je da su u TOP 11 igrača koji bi bili pojačanja za Partizan ili Crvenu zvezdu dvojica naših A reprezentativaca, te jedan potencijalni. Prvi na listi je Ibrahim Šehić, golman Željezničara, o kojem komšije imaju samo riječi hvale:

Najmlađi kapiten u istoriji Željezničara. Prije tri godine bio je na listi želja i Juventusa, ali su tada na Grbavici odbili 200. 000 eura. Pominjao se godinu dana kasnije i kao moguće pojačanje Partizana, ali do saradnje nije došlo. Krasi ga izuzetan refleks i odlična procjena postavljanja kod centaršuteva“.

Odmah iza pouzdanog čuvara mreže aktuelnog osvajača Kupa BiH je i drugi reprezentivac naše zemlje, Muhamed Bešić:

Momak rođen u Njemačkoj je ove sezone dobio priliku i u dresu HSV-a. Odigrao je tri meča, a Uprava kluba razmišlja da ga pozajmi nekom timu na godinu dana. Može da igra podjednako dobro na poziciji štopera, ali i desnog beka“.

Još jedan fudbaler, porijeklom iz BiH na popisu je igrača koji bi bili pojačanja za beogradske gradske rivale. To je Haris Vučkić, koji je predstavljen kao Slovenac:

Vučkić je svakako jedan od najtalentovanijih igrača koje je Slovenija izbacila u posljednje vrijeme. On ima sjajne fizikalije, i odlično se snalazi i na poziciji iza dva napadača, a može da igra i u samom špicu napada. Newcastle United mu nedovoljno ukazuju priliku (samo tri meča u Liga Kupu), a pa bi barem pozajmica svakako došla u obzir“.

 

SCsport/Informer.ba