Nogomet Sport Udarno

Selektor Sušić danas objavljuje spisak

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić u društvu predsjednika Komiteta za normalizaciju Ivice Osima i generalnog sekretara N/FSBiH Jasmina Bakovića u subotu je posmatrao duel U17 selekcije naše zemlje, koja je, nažalost, izgubila od Slovenije.

Zukanović ili Vrančić i Bešić

Za vrijeme susreta na Koševu obradovali smo ga informacijom da je Vedad Ibišević postigao prvi gol u Bundesligi ove sezone i to nakon samo 38 sekundi igre, a u isto vrijeme smo mu saopštili da je Edin Džeko i meč protiv Fulhama počeo sa klupe.

Drago mi je zbog Vedada, a za Edina se ne brinem“, rekao nam je Sušić, kojeg smo jučer ponovo upitali o Džeki.

Edinu je dovoljna očito i minuta da postigne gol. Rekao sam ranije da ne znam kako on podnosi činjenicu što ga Mancini ostavlja na klupi, ali drago mi je što postiže pogotke. S druge strane, Mancini pokazuje manjak poštovanja prema njemu kad ga ostavi u rezervi, jer mu je ipak on donio titulu, a i u dobroj je formi“, smatra Sušić, kojeg više brine ponašanje Sejada Salihovića, koji je u dosadašnjem dijelu sezone u Bundesligi već drugi put pocrvenio.

Neshvatljivo je da tako iskusan igrač već dva puta bude isključen. Prošli put je bezveze dobio prvi žuti karton, a poslije i drugi, ali očito je da uđe nervozan u igru i da napravi glupost. Sada mu opravdanje može biti donekle i saobraćajna nesreća koju je doživio Boris Vukčević, pa su svi bili pod dojmom toga, ali moraću s njim razgovarati. ne smijem ni pomisliti šta bi se desilo kada bi dobio crveni karton protiv Grka. Oni su majstori provokacije i nije isključeno da će ga pokušati isprovocirati, a ne smije mu se desiti pad koncentracije u takvoj jednoj utakmici“, smatra Sušić, koji nam pak nije znao odgovoriti na pitanje da li će zaista zvati Ervina Zukanovića, stopera Kortrijka, na okupljanje.

“Još sam u dilemi. Ne volim gomilati igrače na jednoj poziciji, a imam već Spahića, Šunjića i Vranješa. Zaista ne znam. Ukoliko ne budu igrači Vrančić i Bešić, onda bih pozvao Zukanovića, ali još sam u dilemi. Za prijateljski meč protiv Alžira sigurno će biti na spisku, ali sad još nisam načisto s njim“, kaže nam Sušić, koji će danas objaviti spisak reprezentativaca za mečeve protiv Grčke i Litvanije.

Neće biti nekih iznenađenja. Od mladih igrača sam pozvao, naravno, Stevanovića, koji je bio planiran i na prve dvije utakmice i to je to. Kao što rekoh, neću gomilati igrače“, tvrdi Sušić, koji nema informacija o tome kakva je zapravo težina povrede Miralema Pjanića.

Pobijediti Litvaniju

Nisam se čuo sa njim, ali za mene je bitnije da on bude spreman za meč protiv Litvanije, nego za Atinu. Zamislite da ga u igru ubacim protiv Grčke, a on rovit i da izgubimo taj meč, a Pjanića izgubim za utakmicu protiv Litvanije. Ne! U Atini će biti to što će biti, ali nama je bitnije da pobjeđujemo kući“, tvrdi Sušić, koji se ne predaje unaprijed protiv Grka, ali vjeruje kako ta utakmica neće riješiti pitanje pobjednika naše grupe.

Osčobođenje/Informer.ba