Izdvojeno Košarka Sport

“Široki bolja i oraganizovanija ekipa”

Jučer je Široki sa 83:66. slavio protiv Mladosti u majstorici polufinalne serije.

2. četvrtinu  košarkaši Širokog  sa 28:8 dobili u svoju korist i kasnije rutinski utakmicu priveli kraju.

Mladost je pokušavala da se vrati, da pokuša vratiti neizvjesnost, međutim, u tome nisu uspjeli pa je na kraju Široki zasluženo slavio.

Nakon utakmice je trener Mladosti, Goran Sladojević, rekao:

Neosporno je da je Široki bolja i organiziranija momčad. Mi smo dali dobar otpor u ovim polufinalnim serijama. Bila je ovo dobra sezona za nas. Ekipi Širokog, za koju smatram da je najorganiziranija ekipa ne samo u BiH nego i dalje, želim sve najbolje u nastavku.“

Najvažnije je da smo odradili ovu utakmicu i pobijedili bez ovih igrača koji su imali ozlijede. Momci su opet pokazali da su najbolji kad je najpotrebnije. Slomili smo ih u drugoj četvrtini i kasnije rutinski priveli utakmicu kraju. U finalu će biti teško, ali mi se idemo predstaviti u najboljem svjetlu.“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Ivan Velić.

Na upit novinara kojoj ekipi daje veću prednost u finalu, Sladojević je rekao:

„Malu prednost dajem Igokei, zbog domaćeg parketa i malo duže klupe jer imaju 10-12 dobrih igrača i iskusnih. Ipak, na drugoj strani je Široki, ekipa koja je dugo skupa i koja se poznaje. Bit će dosta neizvjesno finale.“

Finalna serija za košarkaškog prvaka BiH između Širokog i Igokee počinje već u utorak, 17.maja, a prva utakmica se igra u Laktašima u 20:15 sati.