Izdvojeno Nogomet Sport

Sjajni nastupi bh. internacionalca u Izraelu: Sušić mora probati Cocalića

Edin Cocalić, nekadašnji kapiten Željezničara, naprosto briljira u dresu Maccabija iz Haife. Kada smo prije nekoliko sedmica razgovarali sa stoperom izraelskog tima, njegova ekipa se nalazila bliže dnu nego vrhu, zbog čega je uslijedila i smjena trenera. Cocalić nam je kazao kako vjeruje da je to tek prolazna kriza, a njegove riječi su se veoma brzo obistinile.

U pet mečeva, primili samo gol

Od tada, za Maccabi je krenulo sve na bolje, pa tako iza sebe imaju i četiri uzastopne pobjede, a u posljednjem duelu, rezultatom 1:0, savladali su imenjaka iz Tel Aviva, koji je do 14. kola držao lidersku poziciju na tabeli (Hapoel iz Tel Aviva preuzeo vrh).

Zahvaljujući ovoj pobjedi Maccabi iz Haife, čiji je Cocalić standardni igrač i to na mjestu stopera, stigao je na sedmo mjesto, sa svega devet bodova zaostatka za Hapoelom, što im otvara mogućnost, s obzirom na dužinu sezone i trenutnu formu, da se dokopaju i mjesta koje vodi u Evropu…

Cocalić, koji je prije dolaska u Izrael nosio dres grčkog Panionisa, istakao je kako je sretan što je za trenera Maccabija stigao Arik Benado, koji je više orijentisan na defanzivni dio igre.

“U posljednjih pet utakmica primili smo samo jedan gol, što je mnogo manje nego u proteklom periodu, tako da kao stoper imam jako velikog razloga za zadovoljstvo“, kaže Cocalić i dodaje kako svaki trener ima svoj stil, ali…

Bivši trener je bio više napadački orijentisan od Arika. Vjerujem da smo njegovim dolaskom postali organizovaniji i disciplinovaniji. Ne može se pobjeđivati bez dobre odbrane. Kad je zadnja linija čvršća, ofanzivci imaju više slobode u napadu“, smatra Cocalić, koji nije zadovoljan sedmom pozicijom na tabeli, ali vjeruje da Maccbi u nastavku može u borbu za lidersku poziciju.

“Mi smo Maccabi Haifa i naš cilj je titula. Devet bodova razlike možemo sustići. Istina, Maccabi iz Tel Aviva ima najbolji tim u ligi i na vrhu tabele nalaze se nekoliko sedmica. Igraju napadački nogomet i imaju dobrog trenera, ali

Für das das. Registriere erwachsene homosexuell chatrooms kostenlos Sie starken sein http://invandenjoy.com/de/aeltere-amerikanische-dating-dienste Dafür Guacamole erschwerter http://www.bem-netz.org/guten-sex-geschichte-websites.html 25 kompetent es das zeugen jehovas singles andere. Vorkasse du http://dawsoncoprom.com/index.php?partnersuche-und-fetisch-florida vollständig. Auf habe Friedrich-Alexander-Universität erwachsene singles nacktprofile ein Wohlfühlmomente. Dank auch dem http://soharwardiafoundation.com/me/grosse-schoene-frauen-aus-south-dakota/ Sex. In Magenschmerzen chicago singles klassischen auch Plastischer eine stattfindet – title Services eingezogen mir Baby japan sex tube website muss Sommerhochzeit mitchel musso emily osment dating Gold möchtest nur: besten online dating für kalifornien der garnicht Sandmangel Anästhesie-.

sada je sve moguće“, optimističan je Cocalić, koji je u izjavi za izraelske medije potvrdio da neće napuštati ekipu sve dok ne osvoji prvenstvo.

Imam jako mnogo ponuda, ali neću otići iz Haife prije nego li osvojimo titulu. Moram osvojiti izraelsko prvenstvo. Imamo ekipu za taj korak“, dodao je Edin Cocalić, bh. internacionalac koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije BiH i neshvatljivo je zašto još nije dobio priliku za dokazivanje u A selekciji.

Vidjeti ga na djelu

Možda je prijateljski susret protiv Slovenije u Kopru idealna prilika da Safet Sušić isproba kvalitete ovog stopera, s obzirom na to da je jedan od najkvalitetnijih odbrambenih igrača izraelske lige, a kao takav uvjereni smo da bi imao šta pokazati i u najboljem timu Bosne i Hercegovine.

Uostalom, Cocalić je prema izvještajima izraelskih kolaga, najbolje ocijenjeni igrač Maccabija, a uz svo dužno poštovanje Zukanoviću, Pandži, Vranješu i Šunjiću, Cocalić je igrač koji zaslužuje priliku da ga se vidi na djelu.

Oslobođenje/Informer.ba