Izdvojeno Nogomet Sport

Sneijder prelazi u Manchester Uniterd

Nizozemski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder postat će igrač Manchester Uniteda do kraja sedmice ukoliko prihvati ponuđeni ugovor “crvenih vragova” koji se bitno razlikuje od trenutnog koji ima u Interu, piše engleski MirrorFootball.

Inter je prihvatio 30 miliona funti tešku ponudu Manchester Uniteda za Nizozemca i time dao dozvolu Sneijderu da uđe u završne razgovore s čelnicima engleskog prvaka. Jedina prepreka na putu prelaska, oko koje će se morati detaljno dogovoriti, je tjedna plaća u Unitedu. Naime, Sneijder ne želi rezati svoju plaću iz Intera koja bi prenesena na Old Trafford iznosila 190 hiljada funti sedmično što je puno više od politike kluba iz Manchestera. Međutim, United će u zamjenu za toliku osnovnu plaću ponuditi dodatne bonuse s kojima bi Sneijderova plaća narasla do otprilike približne “cifre” koju sad ima u Interu.

Ferguson je osobno razgovarao sa izvršnim direktorom kluba Davidom Gillom o mogućnosti povećanja budžeta osnovne tjedne plaće u slučaju Sneijdera i nagađa se da je Gill dao zeleno svjetlo što se toga tiče. Sneijderov agent očekuje se krajem ovog tjedna u Londonu na završnim pregovorima, a sam Nizeozemac mogao bi se pojaviti već idućeg tjedna u trening kampu Uniteda, piše MirrorFootball.

Inter je razmišljao i o opciji dovođenja Dimitara Berbatova u zamjenu, međutim odustali su od toga, jer su procijenili da bi radije vidjeli novac kojim bi kasnije ušli u pregovore oko dovođenja bugarskog reprezentativca.

 

Totalsport/Informer.ba