Izdvojeno Nogomet Sport

Spahić: Šteta je što ne mogu igrati Europa ligu

Emir Spahić provodi svoj drugi dan na pripremama u Dubaiju, u redovima ekipe ruskog Anzija. Svoje prve dojmove o klubu i ekipi iz Dagestana iznio je u intervjuu za zvaničnu klupsku internet stranicu.

 

– Emire, dva dana ste već sa timom, odradili ste i svoj u prvi trening. Kakve su vaše prve impresije?
“Kada sam ušao na teren, vidio toliko zvijezda na jednom mjestu, nemam šta reći, stvarno sam oduševljen”, kazao je sada već bivši fudbaler Seville.

– Zvijezda? Ipak je to samo jedan tim?
“Apsolutno. Zvijezde su Roberto Carlos, Samuel Eto’o, Diarra, Zhirkov, Boussoufa, a ipak tu nema nikakve arogancije, osjećate se ravnopravnim”, istakao je Spahić.

– Koliko dugo ste donosili odluku u prelasku u dagestanski tim?
“Sve se dogodilo jako brzo. U jutarnjim satima dobio sam poziv – a sat vremena kasnije sam donio odluku. Pustili su me čista srca iz Seville, radi održavanje dobrih odnosa”, rekao je kapiten bh. reprezentacije

– Prije potpisivanja ugovora, šta ste znali o Anzhiju?
“Znao sam naravno mnogo toga. U posljednje dvije godine čulo se puno dobrih stvari ovome klubu. Uslijedio je brz razvoji i napredak, cijela fudbalska planeta sada zna za Anzhi”, rekao je povratnik u rusko prvenstvo.

– Anzhi je rusku klub, ranije ste igrali u Rusiji, neće vam biti strano?
“To je tačno, i to je bio jedan od razloga zašto sam se odlučioza ovaj transfer. To je osjećaj kao da se vraćate kući. Govorim ruski, francuski, španski, tako da se ne osjećam kao stranac”, kazao je popularni Spaha.

– Jeste razgovarali sa gospodinom Hiddinkom?

“Da, da popričali smo. Posebno kada mi je trener dao mi klupski dres, te dok me je na prvom treningu upoznao sa ostatkom tima”, kaže rođeni Dubrovčanin.

– Nažalost, nemate pavo nastupa u Europa ligi, te stoga ste se usredotočili na domaća takmičenja?

“Da, prvenstvo i Kup Rusije. To je šteta da ne mogu biti u timu u Europi ove sezone”, zaključio je novi stopper Anzhija.

– Lionel Messi je za vas kazao da ste jedan od onih igrača sa kojim je uvijek imao problema i koji ga je dobro čuvao.
“Lijepo je čuti takve pohvale od jednog od najboljih igrača na svijetu. Sljedeći dan nakon teretane privukla je mnoge novinare. Ja sam sam kazao da ja nisam kapiten Seville, a oni su rekli das u tu zbog mene. Željeli su znati šta sam to učionio pa me je Messi pohvalio”, ispričao je novi fudbaler dagestanskog tima.

– Vi još uvijek nerado pričate sa novinarima?
“U mom životu postoji nekoliko novinara sa kojima održavam dobre odnose. No, ima i onih koje mrzim. A ja kažem, tako eksplicitno i direktno, a u 32.

godini teško da ću se promjeniti, to sam, što sam”, rekao je na kraju razgovora za zvaničnu internet stranicu scog kluba Emir Spahić, kapiten bh. reprezentacije kojem je ovo drugi dolazak u Rusiju.

 

SCsport/Informer.ba