Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić na pressu u Parizu: Imam motiv da BiH odvedem na Euro, Francuzi neka idu kroz baraž

Večeras je u Parizu održana press konferencija naše reprezentacije, a novinarima su se obratili Safet Sušić i Miralem Pjanić.

Iako su danas mnogi mediji govoril o sastavu naše reprezentacije koji bi sutra trebao istrčati na Stade de France u 21 sat, selektor Sušić večeras nije želio otkrivati ništa osim toga da ćemo utakmicu početi sa jednim napadačem.

“Krenut ćemo sa ofanzivnom ekipom, sličnom onoj u Minsku. Sastav će se znati tek sutra, ali sigurno je da ćemo početi sa jednim napadačem! Francuska je ovdje favorit, i to je jasno jer im odgovara i jedan bod. Ja imam motiv da prvi put odvedem Bosnu i Hercegovinu na Euro i vjerujem u ostvarenje našeg sna. Ovo su sjajni momci, a već su ispunili cilj plasmanom među prve dvije ekipe u skupini. Volio bih takođe da se i Francuska kvalifikuje, ali kroz baraž”, kazao je Sušić, prenosi Sportin.

Na večerašnjoj press konferenciji bilo je govora i o Papetovom ugovoru sa NS BiH.

Ne znam da li ću na klupi reprezentacije ostati nakon 2012. godine. Moja je želja da sa reprezentacijom odem na Evropsko prvenstvo jer su ovo sjajni momci. Razgovarao sam neku noć sa Ivicom Osimom do 4 sata ujutro ali je o tome još uvijek rano govoriti, kazao je Safet Sušić.

Prisutnima se obratio i Miralem Pjanić koji sutra vjeruje u senzaciju našeg tima.

“Vjerujem u svoje suigrače i mislim da možemo do senzacije. Naša želja je da što duže držimo rezultat 0:0, a da onda pokušamo postići taj gol za pobjedu. Ne sumnjam da ćemo zabiti gol u Parizu, iako je Francuska favorit. Mi smo svjesni svoje šanse koja nam se ukazuje, i učinit ćemo sve da se napokon kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo”, kazao je Pjanić.