Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Sušić pozvao 21 igrača za utakmice protiv Lihtenštajna i Latvije

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je u Sarajevu objavio spisak igrača koje je pozvao za kvalifikacijske susrete protiv Lihtenštajna i Latvije, koji se igraju u septembru.

Sušić je za dva uvodna susreta u kvalifikacijama za SP 2014. pozvao 21 igrača. Radi se o nogometašima koji su bili na okupu u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Velsa, a njima je priključio Ibričića i Medunjanina.

Ibričić je pronašao novu klub, ranije je bio standardni reprezentativac te sam odlučio da ga pozovem za ove utakmice. Kada je u pitanju Medunjanin, istina je da nije u punoj takmičarskoj formi, ali nam može pomoći u prvom susretu protiv Lihtenštajna. No, sumnjam da će igrati u oba meča“, kazao je Sušić, koji je odlučio dvojicu mladih reprezentativaca Stevanovića i Bešića ustupiti selektoru U-21 reprezentacije koja također igra kvalifikacijske mečeve.

Sušić je naglasio da u prva dva kvalifikacijska susreta očekuje pobjede svojih izabranika i šest osvojenih bodova.

“Moramo biti oprezni jer danas nema laganih protivnika. No, sigurno je da smo mnogo kvalitetniji, posebno od Lihtenštajna, i zanimaju nas samo pobjede i šest bodova. Igrači moraju odigrati maksimalno ozbiljno“, rekao je Sušić, koji je najavio potpuno napadačku formaciju s dva napadača, Ibiševićem i Džekom, te tri ofanzivna veznjaka.

Na Sušićevom spisku su:
Golmani: Asmir Begović (Stoke), Ibrahim Šehić (Mersin), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka)
Odbrana: Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Sevilla), Toni Šunjić (Zorya Lugansk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ognjen Vranješ (Krasnodar)
Vezni red: Ivan Sesar (Sarajevo), Senad Lulić (Lazio), Miralem Pjanić (Roma), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Spartak Nalčik), Damir Vrančić (Eintracht Braunschweig), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senijad Ibričić (Gaziantepspor), Muamer Svraka (Željezničar)
Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City), Avdija Vršajević (Hajduk).

Okupljanje reprezentacije je 3. septembra u “Central hotelu Lowen” u Feldkirchu (Austrija), dok je susret s Lihtenštajnom na rasporedu 7. septembra u Vaduzu na stadionu “Rheinpark” u 19 sati.

Nogometaši BiH će četiri dana kasnije u Zenici dočekati selekciju Latvije.

Informer.ba