Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić: Zadovoljan sam sa Hasagićem, a stekao sam dojam da je Begoviću klub bitniji

Begović je izuzetan, sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu odgovorio je bh. selektor Safet Sušić na pitanje hoće li Begovića zvati za dvomeč protiv Bjelorusije.

Asmir Begović kao da nas je prekjučer odlučio malo podsjetiti na sebe i svoje mogućnosti. U posljednje vijeme, kako ga selektor Safet Sušić ne uvrštava na spisak za reprezentaciju, na njega se pomalo i zaboravilo.

No, sjajna predstava na otvorenju engleske Premijer lige, kada je u duelu s Chelsea serijom izvanrednih intervencija sačuvao Stokeovu mrežu, ponovo je otvorila pitanje.

Šta se, zapravo, dešava s Begovićem? Hoćemo li ovog momka vidjeti na golu naše reprezentacije, pitanje je koje smo uputili selektoru Safetu Sušiću? Čini se da je on voljan odazvati se na eventualni poziv.

U ovom trenutku imam Kenana Hasagića, s kojim sam izuzetno zadovoljan i koji je sretan da svaki put dođe braniti za reprezentaciju. Godinama je tu, dobar je i nemam nikakvog razloga da ga mijenjam. Imati uz njega i Begovića, bila bi velika stvar, ali znam da Asmir ne bi volio biti rezerva. On je golman koji ili brani ili ne brani”. Nije za klupu – tvrdi Sušić.

Pape kaže da, uprkos nesuglasicama koje je imao s Begovićem, nije promijenio mišljenje o njegovom kvalitetu.

On je izuzetan golman. Ozbiljan je momak i voli raditi. Po konstituciji, trebao bi biti jedan od najboljih evropskih golmana. Sve mu ide u prilog, ali se stječe dojam da mu je klub na prvom mjestu” – kaže bh. selektor, koji na pitanje hoće li Begovića zvati za dvomeč protiv Bjelorusije, odgovara:

Još nisam odlučio, ali opet kažem, on nije golman za klupu“.

Vratit ću se, ali ne znam kada

Ne znam kada ću biti pozvan, ali nisam siguran da će to biti za Bjelorusiju, jer bi to Sušiću bilo teško napraviti s obzirom na to da bi mu bilo nezgodno sada mijenjati tim. Moj izostanak u posljednje vrijeme nije definitivan. Vratit ću se sigurno, samo u ovom trenutku ni ja sam ne znam kada će to biti” – izjava je koju je medijima dao bh. golman.

Nada u Ibiševića

Sušić će već za nekoliko dana poslati pozive za utakmice protiv Bjelorusije i kaže da na njemu neće biti iznenađenja u odnosu na meč s Grcima.

Na spisku će biti oni igrači iz Rusije koje svjesno nisam zvao, kao i oni koji su otpali zbog povreda, izuzimajući Ibiševića i Alispahića. Kada je riječ o Vedi, on će ovih dana imati pregled kod ljekara i, ako bude mogao početi raditi, zvao bih i njega“.

Pozvat ću i Muslimovića, ali će on morati doći odmah i trenirati s nekim od naših klubova. Ima Želju i Sarajevo pa neka odluči, ali kako mu sin navija za Želju, bilo bi logičnije da ide na Grbavicu” – kroz smijeh je rekao Sušić.

 

Avaz.ba/Informer.ba