Izdvojeno Košarka Sport

Sutra počinje sedmi memorijalni turnir “Mirza Delibašić”

Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom 23. i 24. septembra u Sarajevu organizira Sedmi međunarodni memorijalni turnir “Mirza Delibašić”, u znak sjećanja na najboljeg sportistu i košarkaša Bosne i Hecegovine svih vremena.

Na današnjoj konferenciji za medije direktor kluba Admir Bukva rekao je da su učesnici ovogodišnjeg turnira KK Zadar (Hrvatska), KK Budućnost (Crna Gora), BC Etoile du Sahel (Tunis) i KK Bosna ASA BHT.

Član organizacionog odbora turnira Mehmed Kundurović smatra da je klub kroz turnir uspio ”konsolidirati redove” i očuvati tradiciju i sjećanje u čast najvećeg košarkaša i sportiste BiH – Mirze Delibašića.

U uvodnom susretu Memorijala, koji će se igrati u petak u 16.30 sati u dvorani 1 Centra Skenderija, snage će odmjeriti Budućnost i Zadar, a zatim u 19.00 sati igraju Bosna i Etoile.

Utakmica za treće mjesto planirana je za subotu, 24. septembra u 16.30 sati, dok će finale biti odigrano u 19.00 sati.

Predsjednik KK Bosna Safudin Čengić je dodao da je propao angažman aktuelnog selektora košarkaške reprezentacije BiH Sabita Hadžića na mjestu prvog trenera ekipe.

”Hadžić nam je nakon Ep-a u Litvaniji javio da odustaje od angažmana u KK Bosna iako smo radili na igračkom kadru prema njegovim instrukcijama’‘, izjavio je Čengić.

Ekipa trenira pod nadzorom Sabahudina Bašovića, koji ističe da će mlada ekipa potpomognuta iskusnim Elvirom Rahimićem ove sezone sticati iskustvo, kako bi narednih sezona mladi igrači koji čine okosnicu kluba preuzeli odgovornost i postali nosioci igre.

Dosadašnji pobjednici memorijala “Mirza Delibašić”:

2005: Efes Pilsen (Turska)
2006: Partizan (Srbija)
2007: Bosna ASA BH Telecom (BiH)
2008: Bosna ASA BH Telecom (BiH)
2009: Fenerbahce (Turska)
2010: Efes Pilsen (Turska)

 

Fena/Informer.ba