Tenis Top

Džumhur u 2. kolu ATP Challengera u Banjoj Luci, ostali bh. teniseri eliminirani

Prvog dana teniskog ATP Challenger turnira u Banjoj Luci od pet bosanskohercegovačkih tenisera prvo kolo prošao je samo Damir Džumhur.

Naš najbolji teniser, 172. igrač na ATP listi, koji je postavljen za osmog nosioca, na startu je pobijedio samo jednu poziciju slabije rangiranog Australaca Marca Polmansa sa 6:3, 6:1.

U drugom kolu Džumhur će u srijedu igrati protiv Hrvata Duje Ajdukovića (216. ATP).

Ostali bh. teniseri završili su svoje učešće na turniru u singlu. Nerman Fatić (191. ATP), predao je meč Hrvatu Nini Serdarušiću (308. ATP) u drugom setu, nakon što je osvojio prvi set sa 6:3. 

Osamnestogodišnji Dobojlija Andrej Nedić, (637. ATP), sa pozivnicom organizatora, poražen je od Španca Javiera Baranca Casana (334. ATP) sa 5:7, 7:6 (4), 3:6, dok su kvalifikanti Aldin Šekić (739. ATP) i Mirza Bašić (605. ATP) eliminirani su od četvrtog i petog nosioca, Benoita Faira (Fra/127. ATP) sa 6:2, 7:5 i Kimmera Coppejansa (Bel/160. ATP) sa 6:3, 6:4.

Danas su na programu mečevi 1. kola u konkurenciji dublova u kojim će nastupiti četiri bh. tenisera.

Par Nerman Fatić/ Mirza Bašić na startu će igrati protiv bh. srbijanske kombinacije Aldin Šekić/Nenad Zimonjić, dok će Banjalučanin Vladan Tadić u paru sa Markom Tolom iz Njemačke igrati protiv Royja Stepanova i Tennysona Whitinga (Izr/SAD).