Izdvojeno Rukomet Sport

Titula ostaje u Barceloni

Tim našeg reprezentativnog golmana Danijela Šarića na najboljem je putu da osvoji titulu prvaka Španije. Do kraja ASOBAL lige ostala su još tri kola. Prvoplasirana Barcelona ima četiri boda prednosti u odnosu na prateći Ciudad Real. Eventualnom pobjedom u subotu protiv Ademar Leona “katalonci” bi praktično i osigurali naslov prvaka.

Najjača karika u ekipi trenera Čavija Paskala je upravo Šarić koji je u četvrfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv aktuelnog prvaka Kila sakupio 17 odbrana. Barcelona se zahvaljujući pobjedama u oba susreta našla u polufinalu.

– Dobili smo samopouzdanje. Sada nas respektuju svi protivnici. Naša naredna prepreka je njemački Rajn Nekar Leven. Neko kaže da smo favoriti, a drugi opet prednost daju Nijemcima. Vidjet ćemo šta će da bude. Ja kažem najvažnije je da odigramo hladne glave – oprezen je Šarić kojeg će bh. publika ovog ljeta moći uživo gledati na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona u Doboju.

Nakon neugodne povrede ligamenata koljena, vratio se na parket brže od očekiavanog.

“Nije mi trebalo dugo vremena da se vratim. Povredu sam skoro zaliječio. Međutim, koljeno nakon svake utakmice otekne. Valjda kao posljedica povrede” – kazao je Šarić za “San”. Plasmanom na final-four turnir najjačeg rukometnog klupskog takmičenja, dodajući i titulu u domaćem prvenstvu, igrači Barcelone ispunili su očekivanja čelnika kluba ali i navijača. Piše San.

 

informer.ba