Izdvojeno Nogomet Sport

U Čeliku uvjereni da će osvojiti KUP BiH

Šef stručnog štaba NK Čelika Abdulah Ibraković izjavio je danas na pres-konferenciji kako vjeruje da će njegova ekipa u srijedu navečer (19.30 sati) na Bilinom polju, nadoknaditi gol (0:1) zaostatka kojeg ima iz prve finalne utakmice Kup-a BiH sa Željezničarom.

„Možda je prije sezone nekima bilo smiješno kada smo najavljivali da ćemo osvojiti Kup BiH ali sada smo došli do te odlučujuće utakmice i vjerujem da ćemo slaviti i izboriti plasman u Evropu. Izjave koje dolaze sa Grbavice, a koje prenosi dio medija naklonjenih Željezničaru, samo su nam dale dodatni motiv. Čelik će u srijedu na svim frontovima pokazati da je veliki klub i da je Bilino polje hram bh. nogometa“, poručio je Ibraković.

Njegov prezimenjak, Mirsad Ibraković, predsjednik Skupštine NK Čelik, izrevoltiran izjavama trenera i nogometaša Željezničara, izjavio je, da će Čelik organizaciju utakmice uraditi ne evropskom nivou, što nije bio slučaj u prvom meču na Grbavici.

Za revanš utakmicu finala Kupa BiH protiv Željezničara, zenički klub u prodaju je pustio više od 11.000 ulaznica i to po cijeni od tri KM (jug), pet KM (istok), osam KM (zapad) i 10 KM (sjever) gdje će biti smješteni gostujući navijači.

 

Fena/Informer.ba