Nogomet Sport Video

VIDEO/ Džeko ušao i pogodio protiv Blackburna

Manchester City slavio je ubjedljivu pobjedu od 3:0 nad Blackburnom u 26. kolu Premiershipa, a Edin Džeko je fantastičnim golom odmah po ulasku u igru potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, piše Sportsport.ba

City je u potpunosti dominirao ovim susretom. Iako je Blackburn igrao pravi bunker, a samo zahvaljujući Paulu Robinsonu Blackburn je na poluvremenu imao samo gol zaostatka.

Prvh dvadesetak minuta izabranici Roberta Mancinija nisu uspjeli opasnije ugroziti gol Robinsona, no onda su se prilike redale kao na traci. Balotelli je u 27. sjajno šutirao, no Robinson fantastično brani njegov udarac. Ipak, samo tri minute kasnije City dolazi do vodstva. Izveli su Građani sjajan kontra napad. Silva je na lijevoj strani uposlio Kolarova koji centrira u sredinu gdje se najbolje snalazi Balotelli koji sa nekoliko metara pogađemrežu gostiju.

 

I pored gola domaći fudbaleri su i dalje napadali. Do kraja poluvremena odlične prilike su propustili Kompanyi, Silva i Aguero, no Robinson je bio fantastičan u prvih 45 minuta.

Sedam minuta u nastavku bilo je dovoljno Sergiu Aguero da udvostruči vodstvo Građana. Nakon jednog kornera, Robinson pravi grešku i spušta loptu pravo na volje Aguera kojem nije bilo teško sa devet metar asnažnim udarcem zatresti mrežu Blackburna.

Potom je uslijedio miran period igre, au 79. minuti Marija Balotellija je zamijenio naš dijamant Edin Džeko. Nešto više od jedne minute Edinu je bilo dovoljno da se upiše u listu strijelaca. Kolaraov je ponovo odlično centrirao a Džeko fantatičnim udarcem glavom pogađa za 3:0.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, niti ozbiljnjih prilika na obje strane. pa je City sasvim zasluženo došao do nova tri boda.

 
Manchester C. 1 – 0 Blackburn R. by Anatolly7


Manchester C. 1 – 0 Blackburn R. by Anatolly7


Manchester C. 3 – 0 Blackburn R. by Anatolly7

Informer.ba