Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Džeko zabio golčinu, Nani u 94. pogodio za pobjedu Uniteda

Nova ekipa Uniteda odlično je otvorila susret, a od novih imena u redovima „crvenih đavola“ sjajno je igrao Ashley Young koji je predstavljao najveću prijetnju golmanu Joeu Hartu. Ipak, u jeku dominacije Uniteda, nakon jednog kornera City je poveo. Španac David Silva centrirao je na petreac, njegov zemljak i imenjak na golu Uniteda, De Gea, je krenuo pa stao a to iskoristio Joleon Lescott koji je loptu glavo pospremio u mrežu.

Niti vodstvo gradskog rivala nije poremetilo Unitedovu ofanzivnu igru. „Đavoli“ su gradili svoje napade preko novajlije Younga, Nanija i Rooneyja, dok će odlaskom Scholesa u penziju Anderson imati veliku ulogu u timu.

Novi šok za Fergusonove fudbalere stigao je u 45. minuti susreta. Bh. reprezentativac Edin Džeko, prihvatio je loptu skoro na centru igrališta, povukao je do 30 metara od protivničkog gola odakle je sjajnim udarcem matirao nasljednika Edwina Van der Saara, koji je bio nešto slabije postavljen.

Niti vodstvo City od 2:0 nije obeshrabrilo Fergusona koji je u svlačionici nakon prvog poluvremena ostavio Vidića, Ferdinanda i Carricka, a u igru poslao Cleverleyja, Jonesa i Evansa. Ovaj potez ispostavio se kao odličan s obziromda je United preko Smallinga iz slične situacije, kao kod vodećeg gola Cityja smanjio na 2:1, a asistirao mu je Young. Samo šest minuta kasnije nakon sjajne akcije u samome srcu šesnasterca u kojoj su učestovali Rooney, Young i Nani, ovaj posljednji je sve vratio na početak izjednačujućim golom za 2:2.

Većih šansi u drugom poluvremenu nije bilo, jednu polupriliku imao je naš reprezentativac, dok su sa druge strane šanse imali Rooney, Cleverley i Nani.

I kada su svi mislili da će o pobjedniku odlučiti penali, kapiten Cityja se poigravao sa loptu Nani mu je oduzeo loptu, zaobišao Harta i pogodio za pobjedu „crvenih đavola“ u 4. minuti sudijske nadoknade.

SCsport/Informer.ba