Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Eurogol Salihovića u remiju Hoffenheima i Herthe

Sastav Hoffenheima u okviru posljednjeg, 17. kola, Bundeslige na svom je stadionu fenomenalnim golom bh. reprezentativca Sejada Salihovića poveo sa 1:0 protiv berlinske Herthe. Bh. fudbaler koji je igrao do 66. minute iskoristio je asistenciju Holanđanina Babbela i sjajnim udarcem sa oko 23 metra pogodio mrežu gostujućeg golmana. Ipak, u samom finišu domaći su ispustili vodstvo i tri vrijedna boda kada je Hubnik postigao gol za konačnih 1:1, piše SCsport

Za razliku od Salihovića, drugi bh. reprezentativac u redovima Hoffenheima, Vedad Ibišević, odigrao je svih 90 minuta i nije se uspio upisati u strijelce, iako je u nekoliko navrata bio u jako blizu pogotka.

Hasan Salihamidžić u minimalnoj pobjedi „vukova“ upisao je 20tak minuta, ali ovaj nastup neće pamtiti po dobrom. Iskusni fudbaler u igru je ušao u posljednjoj minuti prvog poluvremena da bi ga u 66. zamijenio Polter, strijelac jedinog gola za Wolfsburg vrijednog tri boda.

Dortmund je slavio ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Freiburga, dok je najveće iznenađenje priredio Nurnberg koji je sa 3:0 slavio na gostovanju u Leverkusenu.

Rezultati:
Freiburg – Dortmund 1:4
Hamburger – Augsburg 1:1
Hoffenheim – Hertha 1:1
Leverkusen – Nurnberg 0:3
Wolfsburg – Stuttgart 1:0

Informer.ba