Izdvojeno Košarka Sport Video

VIDEO/ Kontroverzni Srbin i propali košarkaš nakon blamaže u ringu vraća se košarci!

Kontroverzni srpski košarkaš Darko Miličić, kojem su mnogi treneri predviđali uspješnu NBA karijeru, u ljeto 2012. ostavio se košarke nakon što su ga otpustili Boston Celticsi. Potom se okušao u kick-boksu, ali i u ringu se izblamirao… I sada se odlučio vratiti košarci

Nekadašnji drugi izbor NBA drafta 2003, odmah iza ponajboljeg igrača svijeta LeBrona Jamesa, u novosadskoj dvorani Spens krajem 2014. imao je neslavni debi u kick-boks meču.

 

‘Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti nekada 2. picka NBA drafta, sjajnog košarkaša koji se želio okušati u ringu. Ovo je njegov prvi meč’, kazao je službeni najavljivač.

 

U meču protiv Radovana Radojčina ljevoruki i 213 cm visoki Darko Miličićnije se najbolje snašao, a zbog ozljede potkoljenice već u drugoj rundi šepajući po ringu morao je predati meč.

 

Osim po temperamentnom ponašanju i vrijeđanju sudaca, zbog čega ga je FIBA 2007. na EP-u 2007. kaznila s 14.000 dolara, Miličić je poznat i kao štovatelj Vojislava Šešelja. Njegovo tijelo krase i tetovaže istaknutih čelnika četničkog pokreta kao što su Nikola Kalabić i Momčilo Đujić. A prije nešto više od tri tjedna Miličić je imao još jednu neprimjerenu epizodu.

 

Naime, u vidno alkoholiziranom stanju Miličić se polijevao pivom, ali je i svojim tetovažama na trbuhu (četnički narednici Nikola Kalabić i Momčilo Đujić) također dao da ‘piju’ tako što ih je nalijevao.

 

Nevjerojatna je ovo izvedba i sramota polugolog Miličića, a ne treba ni spominjati da je snimka uskoro postala hit na internetu. I kada se činilo da se udaljio od profesionalnog sporta, kao ‘bomba’ je odjeknula informacija da se vraća košarci.

 

Potvrdio je to i dr. Boško Đukanović, alfa i omega Metalca iz Valjeva, čiji će dres ovaj košarkaš nositi tek od sljedeće sezone.

 

‘Dogovorili smo se lako i jednostavno, na neodređeno. On je prepoznao dobru srpsku košarkašku priču. Darko je čestit i iskren čovjek. Kreće s intenzivnim treninzima. Možda se i predomisli, ali shvatio je da je košarka njegov život nakon nekoliko godina mirovanja. Prepoznao je sebe u Metalcu koji radi najiskrenije i najpoštenije u srpskoj košarci, bez menadžera. Ispunio sam i sebi veliku želju, oduševili su me njegov moral i patriotizam, a njegovo veliko srce reklo mu je što treba raditi. Miličić treba košarci mnogo više nego ona njemu’, izjavio je Đukanović.

Tportal.hr/Informer.ba