Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Liga prvaka: Arsenal slavio minimalnu pobjedu, igrali Pjanić i Muratović

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić, odigrao je 38. minuta utakmice play-offa za Ligu prvaka u kojem je njegov Lyon na domaćem terenu savladao Rubin sa 3:1. Pjanić je u 52. minuti susreta kod rezultata 2:1 zamijenio Cissokha.

Susret za Lavove nije najbolje počeo, jer su Rusi preko Dyadyua poveli vec u 3. minuti. Stvari na početak je vratio Gomis koji je poravnao u 10. minuti susreta. Prije odlaska na odmor isti igrač je na asistenciju Lopeza povećao na 2:1. Do sigurnih 3:1 Lyon je došao u 71. minuti susreta kada je na asistenciju Kallstroma pogodio Briand.

Korak od sedam milja ka grupnoj fazi Lige prvaka napravili su nogometaši Viktorije Plzena. Oni su na gostovanju u Kopenhagenu nadigrali domaći tim sa 3:1 i samo ih čudo može eliminirati od prolaska u grupnu fazu.

Najprije je Ottesen u 52. minutu postigao autogol, a potom su za Čehe pogađali Pilar u 59. i Petrzela u 74. minuti, dok je za domaće strijelac bio Ottesen u 69. minuti susreta.

Oslabljeni Arsenal je golom Wallcota iz 4. minuta stigao do mininalnog trijumfa nad Udineseom. Obje momčadi su imali svoje prilike, a Handanović je u 90. minuti odbranio zicer strijelcu jedinog pogodka.

Bate Borisov i Sturm odigrali su 1:1. Austrijanci su poveli preko Webera u 12. minuti, a poravnao je Simić u 59. minuti. Za Sturm od 71. minute igrao je i bivši reprezentativac BiH Samir Muratović, dok je Bukva odigrao cijeli susret.

Twente i Benfica igrali su 2:2. Domaći su prvi poveli, ali su na kraju morali stizati vodstvo gostiju. Golove za Portugalce postigli su Cardozo (21) i Nolito (35), a za Holanđane De Jong (6) i Ruiz (80).

Sutra se igraju preostale utakmice play – offa za Ligu prvaka.

SCsport/Informer.ba