Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Manchester United pobijedio Arsenal sa visokih 8:2

Manchester United je sa visokih 8:2 porazio i posramio ekipu Arsenala. Kome nije bilo jasno da Arsenal nije ni približno ona ekipa iz sezona kada su harali Premiershipom predvođeni Henryjem, Berkampom, Vierom i Adamsom danas mu je postalo jasnije.

United je od samog početka krenuo silovito. „Crveni đavoli“ poveli su preko mladog Dannyja Welbecka u 22. minuti meča, a samo šest minuta kasnije vodstvo domaćih udvostručio je Ashley Young. Ipak u 36. minuti Welbeck je zbog povrede morao napustiti meč, a zamjenio ga je Chicharito. Na novi pogodak čekalo se do 41. minute kada je Rooney zabio svoj prvi gol na ovome meču, da bi četiri minuta kasnije Walcott smanji na 3:1.

Prava katastroga ekipe Arsenea Wengera desila se tek u drugom poluvremenu. U periodu od 64. do 70. minute fudbaleri tima sa Old Trafforda postigli su tri gola, a strijelci su bili Rooney, Nani i Park. Možda nevjerovatno za susret ovih timova ali na semaforu je stajalo 6:1. Ipak, da može i gore pokazalo se u nastavku.

Van Persiejev gol za 6:2 kao da je dotatno razdražio Fergusonove „bebe“, koje su napadale sa svih strana, a isključenje Jenkinsona im je olakšalo da Arsenalu nanesu najteži poraz u historiji duela ovih dvaju ekipa.

Rooney je golom iz penala došao do svog hat-trika, prvog u ovoj sezoni, a život štedljivom Wengeru je do kraja svojim drugim golom za konačnih 8:2 zagorčao Young.

SCsport/Informer.ba