Izdvojeno Nogomet Sport Video

VIDEO/ Milan uzeo Superkup: Preokret protiv Intera za veliko slavlje

Gledaoci  na stadionu koji nosi ime Ptičje gnijezdo mogli su vidjeti dva suprotna poluvremena, prvo u kojem je dominirao Inter,aktuelni  pobjednik Talijanskog kupa, te drugo u kojem je Milan bio bolji protivnik i u kojem je uspio zabiti oba svoja gola.

Otvarajući gol na susretu zabio je nizozemski veznjak Wesley Sneijder iz slobodnog udarca u 22. minuti. Opalio je sjajno Sneijder iskosa s lijeve strane s ivice  šesnaesterca, a njegov je udarac pronašao bliži gornji ugao Christiana Abbiatija. Golman “rossonera” uspio je dirati loptu, ali ju nije uspio ukrotiti.

U prvom dijelu Milan je najbolju priliku za izjednačenje imao u 40. minuti, ali je udarac glavom Zlatana Ibrahimovića nakon ubacivanja Ignacija Abatea pogodio stativu. U drugom dijelu Milan je stjerao Inter na njihovu polovicu, a za izjednačenje je u 60. minuti zabio Ibrahimović. Akciju je započeo Robinho, koji je na desnom boku izbacio Clarencea Seedorfa. Nizozemski veteran vratio je u sredinu, a švedski napadač je glavom zakucao loptu u praznu mrežu.

Za konačnih 2-1 zabio je Kevin-Prince Boateng u 69. minuti. Najveće zasluge za gol zapravo ima Alexandre Pato čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu, da bi potom odbijenu loptu  u mrežu pospremio ganski reprezentativac.

Inter je ostao na pet naslova u Talijanskom superkupu, dok je Milanu ovo prvi naslov nakon 2004. godine.

Dnevnik.hr/Index.hr