Izdvojeno Ostali sportovi Sport Video

VIDEO/ Pogledajte sučeljavanje boraca i službeno vaganje za UFC 134

U nedjelju rano ujutro po našem vremenu UFC se vraća u Brazil gdje nije bio više od jednog desetljeća. Oko UFC 134 priredbe vlada velika euforija u Brazilu a vrhunac bi trebala doživjeti kada u kavez uđu šestoricu boraca od koji se očekuje najviše.

‘Čak 350 hiljada ljudi zatražilo je ulaznicu za UFC 134, ali samo 14 hiljada će moći biti u dvorani. Sljedeće godine se UFC vraća u Brazil, a borbe će se održati pred 100 hiljada ljudi”, najavio je oduševljeni Dana White.

Glavna borba večeri je ona između apsolutnog kralja srednje kategorije i možda UFC-a općenito, Andersona Silve i čovjeka koji je posljednji nanio poraz velikom Brazilcu. Vidjet ćemo može li Japanac Yushin Okami ponoviti pobjedu s Havaja od prije više od pet godina kada je sretno slavio nakon diskvalifikacije zbog ilegalnog udarca Silve. Brazilac je pred svojom publikom veliki favorit i želi nastaviti nevjerojatan niz, rekordan u UFC-u od čak 13 uzastopnih pobjeda.

U drugoj borbi po važnosti vidjet ćemo još jedan revanš. Shogun se želi vratiti u poziciju da vrati pojas najboljeg poluteškaša kojeg je izgubio od Jona Jonesa. Na putu mu stoji uvijek mrzovoljni Forrest Griffin, također bivši prvak koji je Shoguna porazio na njegovom debiju oktogonu na dalekom UFC 76 eventu.

Treća borba je ona između čovjeka koji je nanio posljednji poraz našem Mirku Filipoviću. Brendan Schaub želi novi skalp MMA legende, ovaj put Minotaura. Ipak, vidjet ćemo koliko će biti uto u stanju napraviti pred vatrenim brazilskim navijačima.

U priloženim videima pogledajte kako je prošlo vaganje i sučeljavanje boraca.

Glavni program:

Anderson Silva (83,5 kg)– Yushin Okami (83,2 kg) (borba za UFC naslov u srednjoj kategoriji)
Mauricio ‘Shogun’ Rua (93,2 kg) – Forrest Griffin (93,2 kg) (poluteška)
Antonio Rodrigo Nogueira ‘Minotauro’ (110,5) – Brendan Schaub (112,3 kg) (teška)
Edson Barboza (70,k kg) – Ross Pearson (70,k kg) (laka)
Luiz Cane (92,7 kg) – Stanislav Nedkov (92,7 kg) (poluteška)

 

Dnevnik.hr/Informer.ba