Nogomet Sport

Igrači Partizana vrijeđali Vojvođane pjesmom ‘Pola Mađar, pola ustaša!’

Finale Kupa u Srbiji završeno je jednim skandalom, a nastavlja se drugim. Naime, zbog suđenja su igrači Vojvodine napustili teren prije kraja utakmice protiv Partizana na Marakani, a sada je novi skandal izazvala snimka na kojoj igrači Partizana zajedno s navijačima pjevaju, skandaloznu pjesmu ‘Pola Mađar, pola ustaša’. piše press.
Iz novosadskog kluba tvrde da su tom pjesmom vrijeđani stanovnici Vojvodine te da će protiv Partizana biti podignuta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.
Igrači Partizana predvođeni Markom Jovanovićem, s mikrofonom u ruci, pjevali su tu pjesmu. Ne znam samo kome su to pjevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome?… Izgleda da je svima normalno da Beograđani vrijeđaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno. Prošla su, valjda, vremena devedesetih kada se na linč pozivalo samo zato što je neko druge vjere ili nacije, a da ne pričamo o tome da se neko etiketira samo zato što nije u nasilno stvorenom krugu dvojke. Godinama u našem gradu slušamo skandiranja “mađarske p…” s istočne tribine kada dolaze Partizan i Zvezda i svi šute na to, a povici “mrzim Beograd” okarakterizirani su kao poziv na puč ili secesiju – rekao je tehnički direktor novosadskog kluba
Radisav Rabrenović koji je najavio i tužbu, prenosi Press.
Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović kaže kako Novosađani dugo vremena trpe vrijeđanja beogradskih navijača. Jedino se, tvrdi, njih protive kad vrijeđaju Beograd.
Nije sramota ni ono što su uradili Spartaku, što rade nama, nije sramota kada nam navijači od Novog Sada do Beograda vode četiri i pol sata, samo smo mi sramota! E, pa ako jesmo, onda sam ponosan što je tako”, rekao je Butorović koji je dobio podršku iz ostalih klubova iz Vojvodine.
Inače, dotična pjesma nastala je kao osveta Srđanu Kuprešaku Kupretu, bivšem vođi navijača Partizana, koji je “promijenio klupske boje” i postao jedan od viđenijih navijača Vojvodine, piše press.

 

Informer.ba