Izdvojeno Nogomet Sport

Željezničar pregovara sa bivšim igračem Fulhama i Cluja!

Željezničar bi u ljetnom prelaznom roku mogao angažovati igrača koji je prošao školu fudbala engleskog Fulhama, a koji je u protekloj sezoni nastupao za rumunski Cluj, saznaje SCsport.ba!

On se zove Kasali Yinka Casal. Rođen je 21. oktobra 1987. godine u Londonu, a osim engleskog ima i nigerijsko državljanstvo. Visok je 188 centimetara i igra na poziciji lijevog veznog, s tim da može odgovoriti i zadacima na poziciji lijevog beka.

Casal je prošao fudbalsku akademiju Fulhama, imao je i profesionalni ugovor sa ovim engleskim prvoligašem, ali nije odigrao niti jednu zvaničnu utakmicu. Prije četiri godine otisnuo se preko “bare”, a u Americi je nastupao za D. C. United gdje je u 11 utakmica postigao jedan gol i upisao sedam asistencija. Uslijedio je povratak u Evropu, gdje je potpisao za holandski Cambuur. U sezoni 2008/09. nastupao je za engleski Swindon Town, a 2010. godine potpisao je za rumunski Cluj. Nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije Nigerije.

Ukoliko Željo uspješno okonča pregovore s Casalom, sigurno je da bi njegovo iskustvo moglo pomoći Plavim u UEFA Ligi Evrope, ali i Premijer ligi BiH, gdje će Željo braniti trofej u Kupu, te jurišati na šampionsku titulu.

 

SCsport/Informer.ba