Izdvojeno Nogomet Sport

Željo juri jesenji naslov, Gredić najavljuje duplu krunu

Fudbaleri Željezničara sutra od 13 sati na Grbavici će ugostiti ekipu Leotara, a svi u Plavom taboru nadaju se nastavku uspješne serije. Izabranici trenera Amara Osima imaju niz od osam uzastopnih pobjeda u našoj eliti, a upišu li deveti uzastopni prvenstveni trijumf, bar na 24 sata će biti jesenji prvaci. Da bi prezimili na prvoj poziciji osim trijumfa protiv Leotara, potrebno je da Široki Brijeg u nedjelju ne savlada Olimpic na Otoci.

“Nadamo se da će i komšije s Otoke odraditi posao i osvojiti bar bod protiv Širokog Brijega. Nama je cilj dupla kruna. Pozivam navijače da u što većem broju podrže ekipu koja je to zaslužila igrama u posljednjem periodu. Nadam se da će igrači opravdati na terenu“, rekao je Almir Gredić, potpredsjednik FK Željezničar, čestitavši Dan državnosti.

Amar Osim, menadžer Želje neće moći računati na suspendovane Muamera Svraku i Jadranka Bogičevića.

“Na mjestu stopera nema alternativa. Mora se vratiti Patrick. Što se tiče veznog reda igrat će oni koji su bili u najužoj konkurenciji do sada. Jamak će se povući na zadnjeg veznog, Zeba će biti ispred njega. Selimović i Smajić na bokovima. Još jednog zadnjeg veznog treba „tražiti“ između Zolotića i Stančeskog. Imamo 12 igrača koji su uigrani. Sreća nismo imali problema sa povredama. Ovo je prvi put da nam fale dvojica igrača“, rekao je Osim, koji je djelovao dosta opušteno:

“Nismo pretjerano opušteni. Vjerovatno smo opušteni zato što imamo dobru ekipu, veliki niz bez poraza, igramo na domaćem terenu… Dobro je biti opušten pred svaku utakmicu“.

Meč protiv Leotara bit će oproštaj Želje od domaćih navijača u ovoj polusezoni…

Očekivali smo i zadnji i predzadnji put, pa nije bilo previše navijača. Ne vjerujem da smo imali ovakvu sezonu u zadnjih pet, šest godina, pa odziv nije prevelik“, konstatovao je Osim.

Ekipa Željezničara nakon završetka sutrašnje utakmice ostat će na okupu još deset, 15 dana.

Šta Amar Osim očekuje od nedjeljne utakmice Olimpic – Široki Brijeg?

“Očekujem dosta naših navijača i ljudi koji će doći i gledati fudbal“.

 

SCsport/Informer.ba