Izdvojeno Nogomet Sport

Željo u nedjelju dočekuje Slaviju

Derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slavije najvjerovatnije će se igrati u nedjelju na Grbavici.

Rezultati Slavije se moraju poštovati. Ne možete slučajno osvojiti 10 bodova u četiri kola. Upoznati smo sa kvalitetom našeg protivnika i očekujemo jednu dobru fudbalsku predstavu.

Naime, veliki broj fudbalera Željezničara zatrovao je stomak, pa su iz tabora aktuelnog prvaka naše zemlje od Fudbalskog saveza zatražili odgodu meča za 24 sata, a s obzirom da Slavija nema ništa protiv toga derbi 5. kola biće najvjerovatnije odigran u nedjelju.

Biće to duel do sada neporaženih momčadi, a član stručnog štaba premijerligaša s Grbavice, Dino Đurbuzović, smatra da Slavija nije slučajno pri vrhu tabele.

Rezultati Slavije se moraju poštovati. Ne možete slučajno osvojiti 10 bodova u četiri kola. Upoznati smo sa kvalitetom našeg protivnika i očekujemo jednu dobru fudbalsku predstavu”, ističe Đurbuzović i dodaje:

Imamo zdravstvenih problema, no sve je to fudbal. Tradicija je na našoj strani, ali kada izađete na teren sve pada u vodu. Mi polako dižemo formu, ali mislim da ćemo tek nakon pauze zbog reprezentativnih obaveza biti oni pravi. Slavija dosta dobro igra u odbrani i jako je opasna iz prekida, ali mislim da ćemo naći rješenje za njihovu igru, te da ćemo uz maksimalno ozbiljan pristup doći do novih bodova.”

SportSport.ba/Informer.ba