Izdvojeno Nogomet Sport

Zidane novi sportski direktor Reala

Dojučerašnji  glavni direktor Real Madrida Jorge Valdano priznao je da je s treneromprvog tima Joseom Mourinhom odavno prekinuo komunikaciju.

Nije nikakva tajna da Argentinac i Portugalac nisu bili u dobrim odnosima od Mourinhova dolaska na Santiago Bernabeu, a deblji je kraj na koncu izvukao Valdano. Predsjednik Reala Florentino Perez odluku je ”umotao u celofan”, objasnivši kako se klub odlučio na strukturalne promjene, ali i Valdanu je samom jasno da je morao otići zbog Mourinha.

Nisam ja taj koji je Real pretvorio u bojno polje. Bio sam ograničen u svim svojim pokušajima ove sezone. Prošlo je puno vremena otkad sam posljednji put lično razgovarao s Mourinhom. Odnosili smo se pristojno jedan prema drugome, ali on je radije sarađivao s drugim ljudima nego sa mnom. Moje su odgovornosti u prvoj momčadi bile smanjene, nisam se osjećao ugodno u takvoj situaciji”, rekao je Valdano.

I pored razočaranja, Argentinac koji je bio i igrač i trener Reala u prošlosti, vjeruje da će Real iduće sezone napredovati pod Mourinhovom palicom.

Vjerujem da je Mourinhov ostanak dobar za klub koji posljednjih godina nije imao stabilnost. Jose je napravio dobar posao, dobar je trener i normalno je da ostane ovdje. Ja pozdravljam sve navijače, uvijek je bolno napuštati ljude i mjesta koje voliš”, prenosi index.

I dok Valdano pakuje stvari i napušta posao, značajniju bi ulogu u klubu uskoro trebao preuzeti Zinedine Zidane. Legendarni je Francuz dosad obnašao ulogu savjetnika, a prema pisanju Marce, vrlo brzo će i službeno biti imenovan sportskim direktorom. Premda će Mourinho dobiti veće ovlasti i biti menadžer engleskog tipa, ipak će imati uz sebe Zidanea koji će voditi brigu o prvom i drugom sastavu i putovati s ekipom.

 

Informer.ba