Techno

Gmail donosi novo iskustvo pisanja e-maila

Kompanija “Google” je objavila potpuno novi način pisanja e-maila u Gmailu ističući da je pisanje i odgovaranje na e-mail sada mnogo brže i lakše nego što je to ranije bilo.

“Google” je na službenom Gmail blogu objavio da će sada klik na veliko crveno”Compose” (Napiši e-mail) dugme preusmjeriti korisnika na pop-up prozor umjesto na dosadašnji ekran za kreiranje e-maila. Ovaj novi pop-up prozor za kreiranje poruke izgleda kao veći prozor za ćaskanje koji korisnicima omogućava da odgovore na poruke, pretražuju i vide dolazne email poruke i sve to bez potrebe za zatvaranjem glavnog ekrana.

“Koliko puta ste počeli pisali e-mail poruku pa vam je zatrebalo nešto iz druge poruke? Morali ste ga sačuvati u draft, otvariti staru e-mail poruku, a zatim ponovno otvoriti Draft i nastaviti pisati e-mail. Veliko trošenje vremena. Sa ovom najnovijom promjenom u Gmailu ovaj problem je nestao“, saopštio je Phil Sharp iz kompanije “Google”.

Novo iskustvo pisanja e-maila takođe dolazi sa dodatnim funkcijama kao što su “inline” umetanje slika, profil slika vašeg kontakta će se pojaviti dok kucate e-mail adresu, što vam pomaže u bržoj vizuelnoj identifikovanju, kao i sposobnost da prevučete i otpustite kontakte u polja To:, Cc: i Bcc:.

Kompanija “Google” saopštila je da su nove funkcionalnosti pokrenute danas i da će potpuno novo iskustvo komponovanja e-maila biti dostupno svim Gmail korisnicima u roku od nekoliko mjeseci.

Onlinetrziste/Informer.ba