Techno

Veliko interesovanje za kućni aparat za pravljenje piva

Mini-pivara, aparat njemačke kompanije “Spiedel”, namijenjen kućnom spravljanju piva, zbog jedinstvenih mogućnosti budi izuzetnu pažnju posjetilaca 78. međunaronog sajma poljoprivrede koji se održava u Novom Sadu.

Na Sajmu je izložen potpuno automatizovan aparat, kapaciteta 20 litara, koji kad se “napakuje” sladom, hmeljom, pivskim kvascem i vodom daje pivo vrhunskog ukusa i kvaliteta.

Kako je rečeno novinarima na štandu “Spiedela”, kućno pivo je i znatno jeftinije od “industrjskog”, jer pola litra košta od 0,10 eura do 0,11 eura.

Kućna proizvodnja piva počinje kuvanjem pivske šire, sastavljene od ovih sastojaka, a proces traje 80 minuta. Potom se skuvano pivo ohladi i stavi u bure da “odleži” nekoliko nedjelja, nakon čega je spremno za upotrebu.

Cijena izloženog modela mini-pivare kapaciteta 20 litara je 2.050 eura, a na Sajmu se mogu naručiti i modeli od 50 i 200 litara.

Mini-pivara izložena je na štandu firme ADT iz Mladenova koja je zastupnik “Spiedela” za Srbiju.

Na otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma u toku je 78. međunarodni poljoprivredni sajam koji traje do subote, 21. maja.

 

Srna/Informer.ba