BiH Vijesti

19. Međunarodni sajam ekologije ‘EKOBIS 2022’

Sve je spremno za 19. Međunarodni sajam ekologije „EKOBIS 2022“ , koji će biti održan na Gradskoj otoci u Bihaću od 8. do 11. septembra.  Ovogodišnji sajam posvećen je temi H2 gorivo budućnosti.

Tim povodom je u prostorijama Privredne komore Unsko-sanskog kantona, koja je organizator sajma, upriličena konferencija za medije, na kojoj je Enes Ružnić, direktor Komore predstavio aktivnosti koje će se dešavati u narednih nekoliko dana.

Ove godine će na sajmu biti prisutno više od 200 izlagača, a konačan broj još nije zaključen jer prijave i dalje pristižu.

– Zahvalio bih našim partnerima koji na neki način rukovode u tehničkom smislu ovom pričom i bez njih svega ovog ne bi ni bilo. Posebno bih zahvalio Ministarstvu poljoprivede, vodoprivede i šumarstva FBiH i Agenciji za vodno područje rijeke Save,  koja je apsolutno prisutna na ovom području, koje je broj jedan za djelatnosti agencije. Nastavljamo kontinuitet i skretanje sajma iz ekologije u turističko-ekološki oblik i ove godine smo napravili jednu halu namjenski za turizam, kojeg smo nazvali Ekotur koji će narednih godinu-dvije biti u sklopu EKOBIS-a, a onda bi se trebao odvojiti i biti organiziran u zimskom periodu – kazao je Ružnić.

 

 

Fena/Informer.ba