Vijesti Zanimljivosti

8 ideja za savršeni doček Nove godine u domu

Osjećate li se pomalo zasićenima strkom oko Nove godine i bombardiranjima s najluđim dočecima sa svih strana i jedino za čim žudite jest mirna večer kod kuće u probranom društvu, moramo reći kako vas potpuno razumijemo i jedino što ne trebate činiti u tom slučaju jest osjećati grižnju savjest.

U jeku obaveza, posla i svakodnevne jurnjave, jasno je da nemate previše energije za maratone po pretrpanim klubovima ili zadimljenim kafićima i jedino što morate činiti za doček Nove godine jest – ono što želite. Uvijek popraćena stresom i prevelikim očekivanjima koji vode jedino solidnim provodom kojim dobivaju isključivo organizatori, novogodišnja noć ima tendenciju razočarati još tamo negdje od tinejdžerskih dana.

Upravo zbog toga biste trebali zanemariti sve beskonačne dogovore, nagovaranja i pritiske okoline, te Silvestrovo provesti baš onako kako vam u tom trenu odgovara. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za slavlje kod kuće koje bi vas mogle inspirirati i uz koje bi vam ova novogodišnja noć mogla biti najljepša dosad.

Topla utvrda

Ako niste isplanirali dočekati novu godinu na nekom kratkom ili dužem putovanju, u termama u obližnjem gradu ili u nekom od gradskih klubova, ništa vas ne sprječava u naumu da od svog doma napravite oazu iz koje će biti teško izaći. Izvadite sve moguće jastuke i pokrivače i u dnevnoj sobi podignite topli i udobni kamp u kojem ćete gledati filmove, pričati s prijateljicama i piti šampanjac. Dodatni bodovi dolaze s lampicama koje možete objesiti uokolo za poseban  doživljaj.

Društvene igre

U istoj toj mekanoj utvrdi možete igrati društvene igre. One su baš uvijek spas na kućnim zabavams, kada iscrpimo sve teme ili kada se naprosto želimo dobro nasmijati. Zabavnije su uz bocu vina, stoga ga svakako imajte pri ruci.

Tematski kokteli

Dolaze li vam prijatelji na druženje, zašto im ne biste priuštili nešto novo i ponudili, primjerice, tri koktela na izbor? Osim standardnog vina i šampanjca, bit će slatko ako se potrudite iskombinirati par sastojaka u originalna pića koja nipošto ne trebaju biti komplicirana. Novogodišnja sangrija, rum punč ili dobra stara Cuba Libre su jednostavni za napraviti, a osigurat će svojevrsnu temu po kojoj ćete pamtiti kućnu zabavu. Organizujte mali bar s koktelima koji će gostima u svakom trenutku biti dostupan.

DIY večer

Ako ste odlučili okupiti samo prijateljice kod kuće, možda im se svidi ideja o DIY večeri, Možda vam zvuči štreberski, aki pričanje o svemu i svačemu uz istovremeno pravljenje slatkih stvari (to mogu i trendi sandale s pomponima, odnosno umjetnim krznom) može biti dosta zabavno. Posebno ako su vam pri ruci gore spomenuti kokteli, jasno.

Filmski maraton

Obožavate li filmove, prijedlog je organizirati tematski filmski maraton. Srednjoškolske komedije, slasheri, opus Tarantina ili Kubricka, oskarovski filmovi, maraton Gospodara prstenova, najljepši naslovi iz 50-ih i 60-ih.

Raj za foodieje

U revijalnom tonu tema, zašto se ne biste odvažili pa pripremili, primjerice, tajlandsku večeru, kinesku ili možda talijansku? Da dojam bude potpun, potrudite se nabaviti i karakteristična pića, poput sakea ili dobre boce vina, nabavite ukrase, pustite muziku s područja koje rekreirate.

Karaoke

Ako ste oduvijek htjeli probati karaoke, doček Nove godine bi mogao biti pravo vrijeme. Bonus – bit ćete u intimi svoga doma i pred ljudima koje poznajete, a ne pred punim barom. Ono što vam je potrebno jesu zvučnici, mikrofon i laptop.

Plesna radionica

To što ste kod kuće s prijateljima ne mora značiti da se morate izležavati. Zašto ne biste nabavili disco kuglu i pustili, primjerice, par salsa hitova i otplesali koji ples? Osim što će natjerati sve da se ustanu, ples u paru bi mogao biti i dosta zabavan jer postoji velika vjerojatnost da ne znaju svi parovi korake. Uz to, možete otići korak dalje i organizovati kućnu plesnu radionicu pa zadužiti prijateljicu koja zna korake da ostale nauči osnovama.