BiH Crna hronika Vijesti

Admir Arnautović i Sandro Milić se predali sudskoj policiji

Pripadnicima Sudske policije Suda BiH u srijedu su se u pratnji advokata predali Admir Arnautović (31) zvani Šmrk i Sandro Melić (26) iz Zenice za kojima je bila raspisana potraga zbog sumnje da su kao članovi organizirane grupe počinili krivična djela organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, pranje novca i teška krađa.

Posuđivali novac kockarima

Njih dvojica su saslušani u Tužilaštvu BiH i za njih je zatražen pritvor zbog opasnosti da bi mogli ometati istragu boravkom na slobodi, utjecati na svjedoke, ali i ponoviti krivična djela za koja se sumnjiče.

Istražitelji sumnjaju da je Arnautović duži vremenski period nabavljao heroin i kokain u Hrvatskoj i Srbiji, a koji je kasnije prebacivao u BiH, gdje ga je dalje preprodavao.

Pored toga, on se tereti da je sa Melićem i Adnanom Maglićem (26) zvanim Magla, koji je uhapšen još prošle sedmice, novac koji je poticao od preprodaje droge ulagao u kupovine raznih nekretnina, te automobila, te su na taj način prali novac. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su posuđivali novac uz kamatu i to pojedinim kockarima u Sarajevu i na Palama.

Oni su osumnjičeni i da su ozbiljnim prijetnjama prisiljavali jednu osobu da će, ukoliko im ne isplati 10.000 maraka, ostati bez BMW-a, što je oštećeni iz straha i učinio.

Ranija djela

Inače, Admir Arnautović je policiji poznat od ranije po raznim krivičnim djelima, a i osuđivan je zbog nelegalnog držanja oružja. Također, bio je blizak ubijenom Ramizu Delaliću Ćeli. Boravio je i u zatvoru sa Admirom Kalenderom kojem je zajedno sa još nekoliko osoba suđeno zbog nelegalnog posjedovanja i prometom opojnom drogom.

Adnan Maglić uhapšen je 25. maja na platou Skenderije i njemu je još tada određen jednomjesečni pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi ometao istragu, prikrivao dokaze i uticao na svjedoke ili saučesnike, ali i opasnosti da bi moga ponoviti djela koja su mu stavljena na teret.

 

San/Informer.ba