Politika Udarno Vijesti

Ahmetović mora Vukovića vratiti na posao

Žalbeni odbor Državne službe Hrvatske uvažio je žalbu pomoćnika ministra bezbjednosti BiH Vjekoslava Vukovića, te konstatovao nezakonitosti u oba slučaja njegovog suspendovanja sa dužnosti, što ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića obavezuje da Vukovića vrati na posao, piše “Večernji list”.

Vrhovni sud Hrvatske u maju ove godine je poništio i ukinuo presudu koju je Vukoviću izrekao Sud u Rijeci nakon što su utvrđene brojne bitne povrede zakona tokom istrage i kasnije u sudskom procesu.

Sredinom januara 2009. godine hrvatska policija privela je pomoćnika ministra bezbjednosti BiH pod optužbom da je učestvovao u pripremi ubistava određenih lica na području Hrvatske.

Sud u Rijeci mu je odredio jednomjesečni pritvor, a u međuvremenu, glavni svjedok protiv Vukovića, Robert Dragin, navodno je promijenio iskaz i rekao da od Vukovića nije naručeno oružje i eksploziv. Sredinom februara 2009. godine Vuković je uz kauciju pušten na slobodu i vratio se u BiH.

Kao pomoćnik ministra bezbjednosti, Vuković je bio i šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i trgovinom drogom, a bio je i na čelu Komisije za reviziju dodjeljenih državljanstava BiH.

 

Srna/Informer.ba